Swiss indfører gebyr for sædevalg Business Class

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Mange frekvente rejsende har et foretrukket sæde ombord på forskellige fly – ved Swiss Air er et populært valg det såkalde “Throne Seat” – men det kan for fremtiden blive et dyrt valg.

Rejser man alene på Business Class med Swiss Air, er det populært blandt mange at vælge et såkaldt “Throne Seat”. Sædet har fået sit navn fra de store armlæn på hver side af stolen, og fra at man ikke har nogen sidemænd – Man får dermed sin egen trone i den eksklusive kabine.

Sædet har hidtil været forbeholdt dem med de højeste statusser i Lufthansa gruppens fordelsprogram, hvor de mest loyale kunder har kunne vælge sædet uden gebyr. De øvrige rejsende har så fået adgang til at vælge sædet ved check-in, såfremt der var flere ledige.

Swiss Throne Seat i sengeformat
Denne forfordeling bliver nu lavet om, og det skal koste imellem 100$ og 200$ at vælge dette prominente sæde – ligegyldigt hvilken status man har i loyalitetsprogrammet. Alle har dermed adgang til at sikre sig det populære sæde helt fra bookingtidspunktet, men det kan komme til at koste en dyrt.

Swiss udtaler selv at det er på grund af den store efterspørgsel på netop denne sædetype, at man har valgt at indføre et gebyr for sædevalg. Dog vil det fortsat være gratis at vælge sædet ved check-in, såfremt at der er flere ledige.

Det må dermed betragtes som en udvanding af en fordel som statuskunde i Miles&More, som nok vil få flere loyale kunder, der regner med deres yndlingssæde gratis, til at se rødt.

Dog stiller vi os på InsideFlyer ikke helt uforstående overfor selskabets valg om at indføre et gebyr. Sædet er nemlig meget eksklusivt, og det er klart at man vil have lidt mere for at tilbyde enkelte kunder lidt mere diskretion og privatliv. Dog virker 200$ som en meget høj pris, oveni den i forvejen ikke helt billige billet til Business Class.

Som sagt er det meget få sæder som ser sådan ud på Swiss Business Class. Helt specifikt er der 5 af disse installeret på hver af selskabets A340-fly, hvor Business Class tæller 47 sæder totalt – og 12 på hver af selskabets 777-fly, som tæller 62 sæder på Business Class totalt.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *