Tag et roadtrip fra Miami og oplev de smukkeste sider af USA

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Kun fri 14 dage til sommer? Du kan snildt nå et roadtrip!

Sjovt nok tænker mange, at man nærmest skal sælge lejligheden og tage 3 måneder ud af kalenderen, før man tager på roadtrip i USA. Det er dog langt fra virkeligheden! Et roadtrip koster ikke titusindvis af kroner og selvom Nordamerika er et stort kontinent, behøver turen bestemt heller ikke vare måneder! Det kommer nemlig helt an på den by, du starter i og slutdestinationen.

For hvem siger, at turen partout skal gå gennem kontinentets smukke, men ekstremt øde ørkenområder à la Thelma & Louise? Derfor vil vi slå et slag for en mere “frodig” type roadtrip med start i Miami, hvor der også er tid til, at du og din rejsepartner kan slappe af undervejs og sætte livsnyderiet op på max, mens I cruiser mange amerikanske mil og får indblik i unikke sider af Staterne.

Miami – et ideelt startsted for roadtrips i USA

Der ligger mange skønne byer på USAs vestkyst, så hvorfor anbefaler vi lige præcis Miami? Det er først og fremmest nemt og billigt at flyve fra Københavns Lufthavn til Miami, da du oftest blot har en enkelt mellemlanding i London. Den totale transporttid er også fordelagtig – kun omkring 14 timer, så står du i Miami International Airport! Du kan få en enkeltbillet til Miami til cirka 3500 kroner, så dit feriebudget behøver heller ikke være verdens største for at du kan komme på ægte road trip med en lejebil i USA!

Når I ankommer til Miami, må I heller ikke snyde jer selv for at skyde ferien i gang med et par afslappende dage med strålende sol og kolde drinks, kridhvidt sand og azurblåt vand i Miami Beach. Udnyt også muligheden for at opleve Miamis ældre bykvarterer fra de charmerende sporvognslinier og at se Miamis moderne skyrise fra den futuristiske metrohøjbane.

Miami by Night

Miami er inklusive forstæder den 4. største by i USA og det totale indbyggertal ligger på højde med hele Danmark – nemlig 5,5 millioner! Så leder du lidt i de forskellige kvarterer et stykke væk fra det populære Miami Beach og det dyre centrum i øst, finder du nemt et hotel til en fornuftig pris. Byens yderkanter og Miamis kulturelle mangfoldighed byder også på et væld af kulinariske oplevelser – frisk fra havet og fra de nærliggende grøntsags- og frugtplantager. Slå gerne to fluer med et smæk og lej en bil straks ved ankomst, så I kan komme omkring i byen og starte jeres road trip med et par nætter på et af byens charmerende moteller.

Billeje i Miami

Det er nemlig oplagt at udnytte de gode priser på billeje i USA, og allerede i Miami International Airport findes et mylder af udlejningsfirmaer, som kappes om at have de bedste tilbud på billeje. Det er en fordel for dig, der vil leje bil billigt i Miami, så sørg for at få et overblik over de bedste steder at leje bil ved at lave lidt research inden afrejse.

Miami Beach

Læs en solid guide til biludlejning i Miami Airport her, så ved du, hvilken type billeje og hvilke firmaer, du skal leje bil hos for at spare mest muligt og få den mest optimale køreoplevelse.

Prisen på benzin USA er selvfølgelig ganske gunstig, men vælg alligevel en lejebil, der er økonomisk med brændstoffet – både for miljøets og pengepungens skyld, men også så I ikke konstant skal holde blikket på brændstofmåleren!

Hvor skal jeres roadtrip gå hen? 

Grunden til at vi anbefaler roadtrip fra Miami er, at det giver mulighed for at opleve det ægte amerikanske storbyliv såvel som de forskellige kyststaters overvældende naturlandskaber og vilde kystlinier. Der er derfor rig mulighed for at kombinere store oplevelser og seværdigheder med luksuriøst livsnyderi og afstresning i naturen.

Som tidligere nævnt kræver et roadtrip ikke at du river flere måneder ud af kalenderen, og du og dine rejsefæller kan sagtens få et solidt indtryk af Staternes mangfoldighed i løbet af en helt almindelig sommerferie. Det kræver blot lidt research på road trip rutens fordele og ulemper, så I kan vælge en rute, der kan skræddersyes til jeres interesser, tidsramme og budget.

Start med at læse denne geniale guide til Road Trips i USA her og find inspiration til et væld af ruter, uanset hvad din amerikanske drøm er!

Her vil vi dog fremhæve en hel særlig roadtrip rute langs en af de smukkeste kyster i USA, som også fører jer gennem enorme skove og ikke mindst på go’ gammeldags asfalt og ægte american highway: Velkommen til et vaskeægte sydstats-roadtrip fra Miami til det populære New Orleans! Vi har udvalgt denne rute, da I sagtens vil kunne nå den med en tidsramme på under 14 dage, og fordi I med fordel kan starte jeres roadtrip ved at leje bil fra allerførste dag i USA.

Udforsk den frodige og mangfoldige sydkyst

Roadtrip fra Miami til New Orleans

Der er cirka 1400 km mellem Miami og New Orleans, og I vil krydse 4 stater undervejs. Syden er et slaraffenland, både når det kommer til tropisk afslappelse og seværdigheder for voksne og børn, men de sydlige kyststater byder også på helt unik natur og kultur. Du kan fuldføre ruten på en uges tid, men sæt tid af til frie afstikkere undervejs, ligesom både Miami og særligt New Orleans bestemt skal nydes over flere dage.

Første stop: Orlando, Florida

Efter 4 timers kørsel fra Miami ankommer I til første destination på jeres roadtrip – Orlando. Byen er særligt kendt for at byde på et væld af ikoniske amerikanske parker og seværdigheder såsom Disney World (ingen introduktion er vel nødvendig!).

Orlando

I det hele taget byder Orlando på parker og seværdigheder for enhver smag, bl.a. filmstudiet Universal Studios, dyreparken SeaWorld og et væld af vilde tivoliparker og vandlande.

Øst for Orlando finder du Kennedy Space Center, hvor du kan se nøjagtige kopier af rumfærger og en 56 meter høj affyringsrampe.

Rumfærgen Atlantis som er på Kennedy Space Center i Florida.

Har I brug for anderledes action i mere naturlige omgivelser, så er en alligator-tur med vandfræs i sumpområderne et absolut must!

Airboats i Everglades.

Andet stop: Jacksonville, Florida

2 timers kørsel og så er I allerede fremme ved Jacksonville, roadtrippets næste stop. Overvej at udforske Daytona Beach undervejs, særligt hvis du er til racerløb, da racerbiler og racerbaner ligger dybt i byens DNA. Fremme i Jacksonville kan I nyde et rigtigt kulturliv med museer og slappe af I byens mange grønne parker. Vil I opleve American football og se NFL-stjerner in action, så prøv at ramme en hjemmekamp på et af byens stadioner.

Tredje stop: Panama City Beach, Florida

Dette stræk kan køres på 4-5 timer, men vil du have mere natur og måske et par timers vandring i en nationalpark, foreslår vi lidt afstikkere. Ved Lake City finder du den gigantiske Osceola National Forest og ved Tallahassee, som er Floridas hovedstad, finder du unik skov- og sumpnatur og et væld af nationalparker med fredede dyr og natur. Har I brug for en dag med vandring og ro i naturen, bør I sætte 1-2 dage af her. Undersøg eventuelt campingmuligheder i nationalparkerne eller sov i bilen, hvis der er plads!

Fremme ved Panama City Beach kan I nyde de exceptionelt lækre strande, og har I lyst til et festligt indslag på roadtrippet byder nattelivet på et mekka af clubs og barer for enhver smag.

Fjerde stop: Mobile, Alabama

Følg kysten over i roadtrippets næste stat, Alabama. De skønne kringlede kyststrækninger byder på et frisk pust i den tropisk varme og I kan læne jer tilbage og nyde den overvældende havudsigt med vinduet og/eller kalechen slået ned.

På denne dagstur finder I et væld af charmerende kystbyer, men vi foreslår Mobile, da den med sine historiske mindesmærker og forholdsvis lilleby-størrelse (200.000 beboere) giver et helt særligt indblik i Sydens livsstil, kultur og historie.

Choctaw Bluff, Alabama.

 

Femte stop: Gulfport, Mississippi

Egentlig kan man køre til New Orleans på 8 timer fra Mobile, men for at få alle 4 kyststater på roadtrippet med, kan I overveje at udforske Gulfport, som ligger på halvvejen. Stoppet giver nemlig mulighed for endelig at komme ud på det lokkende hav, som I har nydt udsigten til hele turen langs kysten.

Gulfport er den næststørste i Mississippi og byder som havneby på skøn stemning ved de mange romantiske dele af havnen, og ikke mindst sightseeing ture til havs.

Slutdestination: New Orleans, Louisiana

Her vil vi ikke gå i dybden med alle New Orleans’ fantastiske kunstneriske, kulturelle og historiske attraktioner, da det vil være for omfangsrigt – det er jo ikke uden grund, at “The Big Easy” er USA’s mest populære turistdestination! Men sæt gerne så mange dage som muligt af til at udforske den livsglade og frodige kystby, da både byen og landskaberne omkring byen er unikke.

Bro ved Mississippi.

New Orleans er spækket med historie, som går helt tilbage til dannelsen af staten Louisiana og byens franske majoritet, ligesom den frodige hovedstad har haft en kernerolle i slavetidens grusomme begivenheder. Med orkanen Katrina i 2005 blev endnu et dunkelt kapitel skrevet, men byens indbyggere er i fællesskab ved at rejse sig igen og ligesom et stærkt socialt og politisk engagement er med til at skabe livlige og velkommende stemning i byen.

Afhængigt af rejsetidspunktet kan du prøve at planlægge jeres roadtrip, så I ankommer til byen under nogle af de mange musik- og kulturfestivaler, som den mangfoldige by byder på. Særligt kendt er Mardi Gras- festivalen, som finder sted i påskehøjtiden, men du vil altid finde en rig vifte af musikliv – uanset årstid, ugedag og tid på dagen! Du kan slå dig ned på ethvert gadehjørne og nyde et væld af kulinariske retter, som afspejler New Orleans-borgernes mange etniske baggrunde ligesom det levende musikliv byder på et væld af unikke genrer inden for jazz og blues.

New Orleans har det hele og det gør denne særegne sydstatsby til et genialt slutpunkt for et roadtrip i en del af USA med et væld af højdepunkter for alle aldersgrupper.

Er d klar til at tage et Roadtrip i USA?Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *