THAI Airways International med 50 år i Denmark

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

For en uge siden fejrede THAI Airways International deres første 50 år i Denmark. Det var en fantastisk torsdag aften i sidste uge, hvor THAI Airways havde inviteret til en god og spændende aften i København.

SAS var med til at starte THAI Airways International, som blev etableret i marts måned 1960. Ruten til København kom lidt senere og startede den 6. juni 1972, så reelt var deres 50 års dag i Danmark tilbage i juni måned, men grundet blandt andet ferie, så blev det først fejret i sidste uge. Ruten til København var faktisk også den første rute til Europa, hvilke viser tilknytningen til SAS. Efter at have hjulpet selskabet i gang blev SAS i 1977 købt ud, så selskabet blev 100 % ejet af den thailandske stat. De to selskaber samarbejder dog stadig da de begge er medlemmer af Star Alliance.

Den thailandske ambassadør i Danmark holder tale. Foto: Henrik Olsen

Det var en fantastisk aften, hvor THAI Airways havde inviteret partnere og kunder, sammen med den thailandske ambassadør i Danmark. Snakken mellem de inviterede gik lystigt og det var rart at mødes og dele erfaringer og nyheder.

En ting som er positivt er at THAI Airways International fortsætter med at øge frekvenserne i Norden. For kort tid siden blev det meddelt at Stockholm går til daglige afgange også.

Kiin Kiin Ve Ve – Foto: Henrik Olsen

Aften blev afholdt på Kiin Kiin Ve Ve i København, hvor Henrik Yde og hans team serverede thailandske retter med en moderne tvist. THAI Airways International og Henrik Yde kender hinanden efterhånden godt. I en periode havde Henrik Yde lavet retter til THAI’s Business Class ud af København og da Henrik Yde har en restaurant i Bangkok er han ofte derude. Så det var et naturligt sted at holde fejringen. Henrik Yde’s resturant i Bangkok hedder Sra Bua by Kiin Kiin og ligger i den thailandske kongefamilies hotel Siam Kempinski i Pathumwan-området. Restauranten har en stjerne i Guide Michelin.

For eksempel en kold grøn karry og suppe lavet på hvad jeg normalt kalder en “kaffebrygger”.

Der var flere taler i løbet af aften og essensen er at THAI Airways og Thailand er tilbage og klar til besøg. Faktisk er efterspørgselen så stor lige nu at det er ganske svært at finde ledige billetter på mange afgange frem til efter vinteren. Så søger du en tur til Thailand, så skal du være forberedt på at det er ganske få pladser tilbage og priserne er i den dyre ende.

Der er god god grund til at overveje Thailand som destination. Det er fordi der fortsat ikke er samme antal turister i landet, som tilbage i 2019. Derfor er der mere plads og det giver en helt andet oplevelse.

Der har været masser af plads i Grand Palace området tidligere på året. Foto: Henrik Olsen

Sidste gang vi var i Bangkok, så havde vi for eksempel Grand Palace næsten for os selv. Det var muligt at tage flere billeder uden andre mennesker på – og det er ikke normalt.

Frokost på Paradise Beach i Phuket og næsten alene. Foto: Henrik Olsen

Det samme gælder for flere af strandene i det sydlige Thailand, hvor der også er god plads mellem gæsterne. Så kommer du første til Thailand, så er det godt og billigt at være der.

Forsidefoto: Udlånt af THAI Airways InternationalHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *