Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.
Austrian Business Lounge i Moskvas Domodedovo lufthavn er en meget behagelig oplevelse. Den gode indretning, de fine muligheder for at arbejde og store udvalg af mad og drikkevarer gør, at loungen kan benyttes af alle slags rejsende – og til alle formål, bortset fra at drikke sig en ordentlig pind i øret. Der er nemlig ingen spiritus.
Lufthansa gik for nogle år siden over til at benytte Domodedovo lufthavnen, som ligger 42 km sydøst for Moskvas centrum. Men da jeg bor i den nordlige del af byen, har jeg altid en længere køretur. Det kan tit være vanskeligt at forudse, hvor hurtigt man kan komme gennem den tætte trafik i Moskva. Somme tider giver en kombination af tæt trafik og dårligt vejr en køretur på over 2 timer. Andre gange kan turen klares på omkring en time. Derfor har jeg altid valgt at køre 3½ time før afgang. Så har jeg god tid i lufthavnen. Jeg er glad for, at Lufthansa og dets samarbejdspartnere har så mange afgange fra Domodedovo, at de har faste check-in skranker som altid er åbne. Kommer jeg tidligt, kan jeg altid bruge ventetiden i ”The Austrian Business Lounge”, som Lufthansa lader sine passagerer bruge.
Passagerer på Business Class bliver ledt uden om paskontrollen med de til tider lange køer og kommer i stedet for igennem en VIP paskontrol, hvor der sjældent venter mere end 2-3 personer foran. Og lige efter paskontrollen er sikkerhedskontrollen, der er dimensioneret til at alle business passagerer igen slipper for en lang kø. Så man er hurtigt inde i terminalen, hvor der er god skiltning til loungen.
Det er tydeligt, at loungen tilhører Austrian Airlines. Der er Austrian logo på døren og skiltet med åbningstiderne. Og et stort skilt bagved receptionen får overbevist de sidste tvivlere.
Indretning
Loungen er smal og lang med plads til omkring 100 gæster, der primært sidder ved små runde borde med 4 stole. Men da der er sat skillevægge op, komme man til at sidde i små hyggelige kroge med 2 borde. Dette gør, at loungen ikke virker så stor. Der er stikkontakter ved hver skillevæg, så det er let at oplade smartphonen, tabletten og den bærbare. Den foretrukne TV-kanal på loungens mange flat-screens er Deutshe Welle, som er tysklands svar på BBC World. Kanalen viser internationale nyheder og forskellige programmer om kultur og videnskab, men alle med et tysk perspektiv.
I den ene ende af loungen er en lille ”læsesal” med behagelige lænestole og forskellige tidsskrifter. Desuden det sunde indslag: en skål med æbler. Som det fremgår af billederne, var der ikke mange gæster i loungen – totalt omkring 15 – 20 personer.
Mad og drikkevarer
Det var desværre ikke muligt at tage et billede med hele udvalget af mad og drikkevarer.
Som det ses på billedet, er madvarerne anbragt på et bord. Nedenunder findes flere køleskabe med et større udvalg af vand, øl og juice. Tallerkener og glas er anbragt i vægreolen oven over maden.
Da jeg besøgte loungen, kunne gæsterne vælge mellem 2 forskellige varme supper: Borsh (Den meget traditionelle rødbedesuppe med hvidkål. Loungens kok havde desværre brugt den rent vegetariske opskrift – jeg foretrækker versionen med oksekød) og en legeret svampesuppe.
Derudover bestod det varme køkken af champignon fyldt med fars og porkolt (som er en sammenkogt ret med oksekød i tern, løg og hele tomater), som er vist på billedet ovenover. Jeg har ikke fotograferet de sidste to retter: kogte ris og grillede grøntsager.
På billedet skimtes de små skåle med forskellige nødder og opsatsen med chokolade, kiks og vafler.
Endeligt var der et køleskab med et pænt udvalg af pindemadder, portionsanrettede salater, yoghurt og forskellige små deserter (det min bager kalder kage tapas). Pindemadderne står frit fremme på en tallerken og bliver derfor hurtigt tørre i køleskabet.
Og så var der naturligvis de varme drikke: Forskellige slags kaffe, varm chokolade og et stort udvalg af te-breve. Ud over citronskiver og citronsaft til teen, var der også honning, som russerne traditionelt bruger til at søde teen med.
Gæsterne bliver opdateret med de relevante afgange via loungens informationsskærme. Som det fremgår, kunne passagerer fra 4 flyafgange indenfor godt 2 timer benytte loungen (Austrians afgang til Wien, Brussels Airlines afgang til Brussels og Lufthansas afgange til München og Frankfurt).
Man sidder langs med vinduerne og kan derfor følge med i aktiviteterne på flypladsen og det nye byggeri. De nuværende faciliteter er åbenbart ved at blive for små til de 30 millioner passagerer, der hvert år benytter lufthavnen.
Skriv et svar