Norwegians EU-selskab får amerikansk flyvetilladelse

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Sent fredag aften dansk tid godkendte Det Amerikanske Transportministerium Norwegian Air Internationals ansøgning om tilladelse til at flyve til og fra USA. Norwegians EU-selskab har ventet tre år på at få en såkaldt “Foreign Air Carrier permit”.

“Vi er meget tilfredse med, at de amerikanske myndigheder omsider har givet vores EU-selskab tilladelse til at flyve til og fra USA. Dette betyder, at Norwegian kan fortsætte den globale ekspansion for fuld styrke og åbne ruter til spændende destinationer over hele verden. Godkendelsen indebærer også, at vi kan skabe mange nye arbejdspladser både i Europa og USA og bidrage til lokal værdiskabelse gennem øget turisme”,

Bjørn Kjos, Koncernchef for Norwegian

Under den tre år lange kamp for at opnå tilladelsen, har emnet blandt andet været en del af den amerikanske præsident valgkamp, hvor flere kandidater var imod at give selskabet tilladelse til at flyve til og fra USA.

Samtidig har Norwegian dog fået støtte fra en lang række europæiske myndigheder, andre flyselskaber, politikere og ikke mindst U.S Travel Association, som byder selskabet velkommen.

Organisationen er stærk fortaler for Open Skies-politikken og mener at flere Norwegian-ruter til USA, blandt andet vil være med til at skabe mange nye amerikanske jobs. Både fordi udenlandske besøgende vil bruge penge i USA, men også fordi Norwegian køber størstedelen af sine fly hos amerikanske Boeing. Norwegians langruter er for øjeblikket udelukkende baseret på flyvninger med Boeings 787 Dreamliner fly.

“Flere muligheder for amerikanske rejsende og mere kapacitet til at bringe udenlandske besøgende og deres dollars til amerikanske kyster, er indiskutabelt en rigtig beslutning, punktum”

Roger Dow, CEO, U.S Travel Association

Kilder: Norwegian, U.S Travel Association.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *