Tips og tricks ved forsinket bagage

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

De fleste har nok oplevet det. Du står tålmodig og vender ved bagagebåndet på din baggage. Du har set den samme orange kuffert køre rundt og rundt på båndet 14 gange. Pludseligt stopper bånden, og du opdager at du står mutters alene, bagageløs i et fremmed land.

For de fleste er dette en meget uønsket situation, men nu vil vi fortælle dig hvordan du kan få sådanne oplevelser drejet rundt til noget positivt for dig.

Som en rejsevant person med bonusfeber, hilser man nemlig forsinket bagage velkommen med stor glæde. Ja, du læste rigtigt. Personligt håber jeg faktisk at min bagage bliver forsinket i mange tilfælde. Hvordan kan man dog håbe på sådan noget, tænker du sikkert, og svaret er simpelt: rejseforsikring. De fleste rejseforsikringer lader dig købe tøj for et vist beløb hvis bagagen er forsinket i mere end et par timer. Beløbet er normalt omkring 3.000 kr, og forsinkelsestiden er normalt 4 timer. Undersøg vilkårene for din rejseforsikring for yderligere detaljer. Oversat til klartekst betyder dette: shop bonanza!

For at starte med det åbenlyse, så pak det vigtigste i håndbagagen. Hvis du skal til et karneval et par timer efter ankomst, så pak alle dele af superman-dragten i håndbagagen eller andre ting som du skal bruge eller har svært ved at undvære.

 

Bagagen er borte – hvad nu?

Det første du skal gøre er at gå til skranken som håndterer tabt/forsinket baggage. Denne befinder sig i samme område som bagagebåndene, og her viser du din baggagekvittering som du fik ved checkin. Du bliver bedt om at beskrive din bagage ud fra en planche med billeder af forskellige baggagetyper, men efter nogle gange husker du nummer- og bogstavskombinationen på din kuffert så du ikke længere har brug for disse billede. Derefter får du en Property Irregularity Report (PIR) som er den dokumentation du skal give til din rejseforsikring, så pas godt på den.

Når du har fået fat i din PIR og snakket med din rejseforsikring gælder det bare om at hoppe ind i en taxi, og sige “kør mig til det største og bedste shoppingcenter i byen!”.

Nu kommer så den glade nyhed som de færreste kender til: udover den almindelige helårs rejseforsikring, har mange også en rejseforsikring gennem sine kreditkort, hvis rejsen altså er betalt med kreditkort. I tillæg har mange rejseforsikring gennem jobbet eller via medlemsskab i visse organisationer. Du kan altså være dobbelt- og trippelforsikring uden at tænke over det, hvilket har den dejlige effekt at du kan shoppe endnu mere. Har du to rejseforsikringer kan du handle tøj for max beløb hos begge forsikringsselskaber. Dette kræver naturligvis at du køber forskelligt tøj på de forskellige forsikringer – du må altså ikke sende de samme kvitteringer ind til to forskellige forsikringsselskaber. I tillæg skal du informere de respektive forsikringsselskaber, om at du benytter mere end en forsikring. Der findes som regel et felt på de forskellige skemaer, som du skal udfylde.

 

Eksempel:

Du har helårs rejseforsikring hos Europæiske, og du har betalt din flybillet med Eurocard Platinum. Bagagen er forsikret og er ikke dukket op efter fire timer. Du kan da handle tøj for følgende beløb:

Europæiske: 3.000 kr.

Eurocard Platinum: 10.000 kr

Du kan altså handle tøj for op til 13.000 kr i dette scenarie, og så gør det vel ikke noget om din sandaler og boksershorts ankommer med et senere fly. Som tillægsbonus får du ofte toiletsager af flyselskabet, og i nogle tilfælde også penge at købe tøj for.

Vær dog opmærksom på at tøjet skal være købt før du får din bagage tilbage. Du skal selvfølgelig fremvise kvitteringer for købene og forsikringsselskaberne vil gerne have en bekræftelse når bagagen bliver udleveret, så husk at bede om dette. Vær også klar over at kompentation for forsinket bagage kun gælder på udrejsen og ikke ved hjemkomst.

Nu kan det være at du tænker “hvordan kan jeg dog sørge for at min bagage bliver forsinket?”, men det er vel strengt taget ikke muligt at garantere at sådan noget skete. Selv hvis der gjorde, ville vi næppe skrive om den her, men hvis du ønsker at øge sandsynligheden for forsinket bagage, kan du med fordel følge disse tips:

 • Jo flere stykker bagage du checker in, jo højere er sandsynligheden for at en af dem bliver forsinket
 • Flyv gerne på Economy Class for at undgå Priority-tagget på baggagen
 • Har du guldkort, så undgå priority-tagget ved ikke at lægge kortet når du bestiller. Bonuspoints kan altid efterregistreres
 • Bestil connections med kort delay. En connection på 45 minutter i Frankfurt kan gøre udslaget

Kilde: Bonusfeber.no (forfatter: Henning)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Kommentarer

 1. Søren Saugmann siger

  Fy for helvede. Denne artikel er moralsk forkastelig og “nærmer” sig tips til hvordan man begår forsikringssvindel.

  Forsikringer er noget vi alle sammen betaler til, så når en person får udbetalt 13.000 kr på grund af kuffertforsinkelse, er det på baggrund af andre folks betalinger. Det er dermed ikke meningen man skal spille på, da det så bliver dyrere for os alle sammen.

  • Henrik Olsen Henrik Olsen siger

   Hej Søren,

   Tak for din kommentar – det er nu ikke meningen at det skal være et tips – mere set som en guide om hvad du har lov til når det sker. Lidt det samme som med erstatning for flyforsinkelse eller annullering. Men enig at ordlyden kan være misforstående. Det vil vi gøre bedre i fremtiden – artiklen er også en af de tidligere på sitet og er helt tilbage fra 2014 – ikke at det skal være en undskyldning.

   Det er din ret og i stedet for at du får en dårlig ferie og oplevelse, så er dette set som noget der kan hjælpe en irriterende situation til at blive bedre.

   Hilsen
   Henrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *