To store lavprisselskaber går sammen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Flyselskaberne i USA har været mere flittig til at se fordelene i at slå sig sammen og lave store flyselskaber og i dag melder to store amerikanske lavprisflyselskaber så ud at de går sammen.

Der er tale om at Spirit og Frontier går sammen og danner det 5. største flyselskab i USA. I forvejen var Spirit og Frontier de to største lavprisflyselskaber i USA.

Aftalen mellem de to flyselskaber er således at Frontier vil eje 51,5% af det samlede flyselskab og Spirit tager de 48,5% resterende aktier.

Den samlede værdi af handlen er på 6,6 milliarder US dollars.

Hvad det nye flyselskab kommer til at hedde er fortsat uklart. Det samme gælder for det kommende hovedkvarter og hvem der ender med at blive flyselskabets CEO. Formanden for bestyrelsen bliver Bill Franke, som lige nu er formand for bestyrelsen i Frontier. Bill Franke er også Managing Parter i Frontiers ejere – Indigo Partners. I forbindelse med nyheden, kom der følgende udtalelse:

Vi ønsker at skabe Amerika’s mest konkurrencedygtige ultra lavprisselskab til gavn for forbrugerne.

Bill Franke, Formand for bestyrelsen i Frontier

Det giver mening af slå de to flyselskaber sammen. De bruger begge primært Airbus som fly og de konkurrere som sådan ikke på de samme ruter. Så det bliver spændende at følge og se hvordan de kan opnå synergierne ved at være et flyselskab og det 5. største i USA.

Kilde: CNBCHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *