Aflysninger på Island og særruter for at få folk hjem

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Meget kan gå galt når man rejser, men vejret bestemmer man ikke selv over

Der var opstået Orkan på Island. denne orkan forstyrrede flytrafikken til og fra klippeøen hele dagen den 7. februar 2022, alle fly blev aflyst til og med formiddagen den 8. februar 2022. Orkanen var med vindstod af op til 30 meter i sekundet og for kun anden gang siden Island fik nyt vejrvarslingssystem i 2017, så er områder på Island farvet rød. Rød på Island betyder at man IKKE skal bevæge sig udendørs medmindre dette er med særlig god grund.

Orkan på Island
Storm på Island. Foto: Vedur Metrologiske institut Island

Som det ses på Vejrkortet fra Veður var det røde orkanområde basseret i det sydøstlige hjørne af landet, lige præcis i dette område er Islands international lufthavn Keflavik også placeret.

Forfatter strandet i kaos

Artiklens forfatter, André Jørgensen, er selv fanget i begivenhederne på Island og er på hans returrejse ombooket til foreløbigt den 8. februar med et særfly som PLAY har indsat. Dette særfly med rute OG7460 skal en tur over Amsterdam, idet at PLAY har valgt at samle så mange passagerer op som muligt og få dem frem til sine destinationer. PLAY’s ruter til Tenerife og Alicante er den forbindelse aflyst den 8. februar.

PLAY’s Konkurrent Icelandair regner med normalt trafikprogram den 8. februar, men alt er aflyst den 7. februar.

Læs mere: InsideFlyer tester det islanske flyselskab PLAY

Opdatering: (9/2 2022)

PLAY endte med at operere samtlige flyvninger den 8/2 2022, flyet TF-AEW havde forinden turen til AMS/CPH været en tur i Paris CDG. Afgangene til Alicante og Tenerife kom også i luften på trods af at de var meldt aflyst. PLAY havde således alle 3 Airbus A321NEO som selskabet råder over i luften den 8/2 hvor selskabet normalt har 2 i luften her i vinterprogrammet til at dække trafikprogrammet og et stående på jorden på standby bl.a i et tilfælde som dette med en stor orkan.
Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *