Top 5 steder til overvintringsferier

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Jul og nytår er for de fleste det tidspunkt på året hvor man er sammen med venner og familie. Man udveksler gaver og snakker om året der gik mens man nyder en kop varm kakao. Men helt ærlig… Sne har vi ikke rigtig set i årevis og jul sammen med svigerfamilien er måske ikke årets højdepunkt. Derfor har vi lavet en liste af vinter getaways for at flygte fra de våde vintermåneder. Her er vores top 5 overvintringsferier, som kan nås på en overskuelig flyafstand.

Gambia

Selvom der ikke er en direkte afgang fra Danmark, er Gambia en destination med høj solgaranti der ikke er så langt væk alligevel, med en flyvning på omkring 6,5 time fra for eksempel Bruxelles eller Amsterdam. I december og januar er gennemsnitstemperaturen 31 grader og med et savanneklima er det et godt sted at være. Gambia har en afslappet og åben kultur. Tænk fester, hygge, frisk fisk hver dag og farverigt tøj. Hvis man kan lide strandferie er man kommet til det rigtige sted: Kololi, Bakau og Kotu har gode steder til at få sig lidt farve. Men der er også gode muligheder for at kombinere en ferie i Gambia med en safari eller bådtur på Gambiafloden. Med andre ord: noget for alle!

Kotu, Gambia
Kotu

Marokko

December måned er næsten perfekt for Marokko, selvom man nøje skal overveje den præcise destination. I forhold til Gambia er der færre timer solskin og temperaturen er lavere. Om vinteren er det omkring 18 grader varmt, som er den perfekte temperatur til at slentre gennem støvede stier og møde den årtier gamle kultur. Længere sydpå er temperaturen lidt højere og her har man med garanti varmt vejr. Omkring 7 timers kørsel fra Marrakesh finder man Zagora, som man fint kan klare i bil. Hold undervejs nogle fantastiske stops, for eksempel ved Tamnougelt som har fungeret som filmset adskillige gange.

Marokko
Marokko

Cape Verde

Cape Verde er en øgruppe i Atlanterhavet. Boa Vista, Sal, São Vicente og Santiago er mest “oplagt” til strandferie. Oplagt i den forstand at der findes mange store hoteller. Her behøver man ikke tænke over hvordan man får ferien til at gå. Bare tag derover og lav ingenting. Du kan flyve derover på godt 4 timer fra Lissabon eller et tilsvarende sted at skifte fly. Hovedstaden Praia har en gennemsnitstemperatur på 24 grader i vintermånederne, men på andre øer som Sal kan det bliver lidt varmere. Der er heller ikke ret meget regn i den periode, men ulempen er at havet er lidt mere urolig. Ingen grund til at tage ens snorkel med i december. Der er også flere afgange fra Danmark, men også med et stop på for eksempel på Tenerife.

Cape Verde
Cape Verde

Kanarieøer

Vest for Marokko finder man Kanarieøerne, hvor det om vinteren ikke er for varmt, men absolut ikke koldt. Man kan godt antage at de populær øer som Tenerife, Fuerteventura og Lanzarote bliver endnu mere besøgt om vinteren. Øerne mest til syd er de varmeste og jo længere nordpå man kommer, jo grønnere bliver det. Der er en god grund til alt det grønne og man kan godt opleve et ordentligt regnskyld. På Fuerteventura en Lanzarote er chancerne mindre for det. En rigtig god aktivitet om vinteren er at tage en tur på kamel i Maspalomas. Med den rare temperatur bliver turen en del mindre ubehagelig end i den varme sommer.

Grand Canaria
Grand Canaria

Dubai

På kun 6,5 timers flyvning direkte fra København befinder man sig i varmen. Med den dejlige gennemsnitstemperatur på 25 grader i december og januar kan man nyde solen uden at bliver helt stegt. Kort sagt får man det bedste fra begge verdener med jul i Dubai. Sol til dem der ikke kan tåle kulden, men til dem der ikke kan undvære den traditionelle jul er der Dubai Christmas Festival. I Amphiteatret bliver der arrangeret forskellige aktiviteter, og de er ikke uden en hvis mængde af den glamour som man er vandt til i Dubai. Kun smagsprøver fra de allerbedste restauranter findes her. Dubai er dog ikke billigt; flybilletter i december kan godt løbe op.

Dubai
Dubai

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Susan Poeder fra vores søsterside Insideflyer.nlHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *