Indlæg: Flysikkerheden var ikke i fare i Kristiansand

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

De seneste dage har en række norske og internationale medier omtalt en hændelse med et indlejet Norwegian-fly i Kristiansand, hvor der skabes et indtryk af at Norwegian ikke tager hændelsen alvorligt og at selskabet ikke er optaget af sikkerhed. Disse påstande er forkerte og alvorlige.

Sikkerheden kommer før alt andet vi gør og den går vi aldrig på kompromis med. Det norske Luftfartstilsyn, Norwegian selv og selskabet som gennomførte flyvningen har alle konkluderet, at der ikke var nogen reel fare for sikkerheden for passagererne eller besætningen. Der er imidlertid afdækket flere brud på procedurer og rutiner, og vi iværksatte der forstraks en grundig undersøgelse af hændelsen. Go2Sky, som gennemførte den omtalte flyvning for Norwegian, har også foretaget sin egen undersøgelse af hændelsen. Et eksempel på procedurebrud var, at en af de kabineansatte ikke var på sin plads da flyet startede sin accelaration. Han sad dog på sin plads inden flyet forlod rullebanen.

Norwegians flyvechef Tomas Hesthammer
Norwegians flyvechef Tomas Hesthammer

Flysikkerheden er god

Norwegian har en meget god sikkerhedsstatistik, og blandt alle branchekolleger jeg har lært at kende gennem mine 30 år som pilot, har sikkerhed førsteprioritet. I Norwegian gennomsyrer sikkerhedsarbejdet alt vi gør, og vores rutiner og procedurer bliver sågar brugt som eksempler for andre samfudnsområder, såsom sygehuse og helse. Luftfarten er desuden en meget godt reguleret branche med blandt andet centrale institutioner som det europæiske sikkerhedsorgan EASA samt nationale myndigheder. Det betyder at piloter fra forskellige selskaber, uanset europæisk nationalitet og ansættelsesforhold, følger samme regler.

Jeg kan godt forstå at vores passagerer bliver bekymrede når de læser historier i pressen om manglende sikkerhed. Jeg forstår at hændelser om bord kan virke skræmmende. Til jer vil jeg sige at selv om der kan opstå brud på procedurer betyder det ikke at flysikkerheden er i fare. Vores systemer (i lighed med andre) er fejltolerante, det vil sige at fejl i et led skal fanges i det næste. Både vi hos Norwegian, vores samarbejdspartner Go2Sky og norske og slovakiske luftfartsmyndigheder, har alle konkluderet at der ikke var nogen reel fare for passagerernes eller besætningens sikkerheden, selv om nogle procedurer og rutiner på startbanen ikke blev fulgt.

Lad være med på baggrund af unuancerede fremstillinger og sensationsoverskrifter, at tro noget andet end, at vi hos Norwegian tager hændelsen alvorligt og at vi hver eneste dag hele året arbejder aktivt med at opretholde selskabets meget gode sikkerhedsstatistik. Det er trygt at flyve med Norwegian.

Tomas Hesthammer, flyvechef hos NorwegianHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *