Udviklingen af Sønderborg Lufthavn tilpasses

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Sønderborg Lufthavn skal fortsat udvikles. Men de ambitiøse planer skal tilpasses den nye situation. Man søger nu nye medejere blandt private investorer.

COVID-19 krisen har sat luftfarten i stå. Det er foreløbig usikkert, hvornår den kommer på normalt niveau igen. Det får Sønderborg Kommune til at foreslå en tilpasning af den ambitiøse plan for udvikling af Sønderborg Lufthavn.

Sønderborg Lufthavn præsenterede for godt et års tid siden en ambitiøs vækstplan. Der skulle frem til 2026 investeres 343 millioner kroner i en ny terminalbygning, udvidelse af landingsbanen, nye parkeringsfaciliteter samt udstyr og driftsmateriel. Antallet af passagerer skulle 4-dobles over en periode på 3 – 4 år. Ambitionerne var på plads.

Selv om vi nu bremser op som konsekvens af krisen, er det vigtigt, at vi får sat de nødvendige forbedringer i gang, så rammerne for lufthavnens drift er i orden, og vi er klar, når der kommer gang i luftfarten igen.

Gerhard Bertelsen, Formand for Erhvervsudvalget, Sønderborg Kommune

Sønderborg Kommune ønsker at fastholde ambitionen om udvikling af Sønderborg Lufthavn. Derfor er forslaget også, at kommunen udbyder muligheden for at private investorer kan blive medejere af lufthavnen.

Sønderborg Lufthavn. Foto: Henry Jørgensen

Selv om udviklingen af lufthavnen sættes lidt på standby nu, er det stadig vigtigt, at vi får en kommerciel partner med i lufthavnsselskabet. Det har hele tiden været tanken. Det arbejder vi uændret videre med.

Heidi F. Jørgensen, næstformand i Erhvervsudvalget, Sønderborg Kommune

Forslaget til justeringer er behandlet i bestyrelsen for Forberedelsesselskabet af 1. januar 2020 A/S, der skal drive Sønderborg lufthavn i fremtiden. Forslaget til den ændrede økonomi og udbud af ejerandel skal derefter behandles i Erhvervsudvalget i Sønderborg Kommune og i Byrådet den 24. juni.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *