Ukrainske flygtninge kan sejle gratis med Scandlines fra Tyskland til Danmark

Ukraine - Flag

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Ruslands invasion af Ukraine har store menneskelige konsekvenser. Scandlines ønsker klart at vise sin støtte til det ukrainske folk og tilbyder derfor ukrainske flygtninge gratis transport med rederiets færger fra Tyskland til Danmark.

Scandlines følger situationen i Ukraine tæt og gør som en del af den kritiske infrastruktur alt for at opretholde transportmuligheden over Østersøen. Det gælder også for mennesker i nød, der har brug for at komme væk fra krigen i Ukraine.

Læs mere: DAT vil gratis sende fly ned og hente ukrainske flygtninge

Møder ukrainske flygtninge op i en af Scandlines’ to tyske havne, Rostock og Puttgarden, kan de ved at fremvise et ukrainsk pas rejse gratis med Scandlines til henholdsvis Gedser og Rødby. Det gælder for både landgangspassagerer og biler. Alle i bilen, undtagen chaufføren, skal blot kunne fremvise et gyldigt ukrainsk pas.

Vi følger den spændte situation i Ukraine tæt og forbereder os på, at ukrainske flygtninge kan have brug for at krydse den blå grænse fra Tyskland til Danmark. Fremviser de et ukrainsk pas, tager vi dem med glæde og uden beregning med – det er Scandlines’ bidrag i denne ulykkelige situation.

Scandlines CEO Carsten Nørland.

Scandlines gør dog opmærksom på, at det er myndighedernes ansvar at tjekke, om udlændinge må rejse ind i Danmark og opfordrer derfor alle til at tjekke indrejsereglerne.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *