DAT vil hente ukrainere på egen regning

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Folk fra hele verden hjælper ukrainere ud af landet. Nu der dansk hjælp på vej

Så er der dansk hjælp på vej til Ukraine og de mange flygtninge i landet, det danske flyselskab Danish Air Transport (DAT) har sat et fly af typen ATR 72 til rådighed for de danske myndigheder så myndighederne kan hente flygtninge til Danmark, samt eventuelle danskere bosat i landet.

Administrerende direktør Jesper Rungholm udtaler følgende til TV2 Syd:

Det er en ufattelig tragisk situation. Vi har flere ukrainske ansatte i Litauen og også her på kontoret i Vamdrup, og det er naturligt for os at hjælpe, siger Jesper Rungholm.

Betaler selv regningen

Regningen for at sende flyet afsted hvis myndighederne i Danmark beslutter sig for at hente flygtninge. Ja den regning står DAT selv for på første flyvning tur/retur til det krigshærgede land. DAT har beregnet at turen til og fra Ukraine vil løbe op i 175.000 danske kroner for en tur/retur flyvning.

Har endnu intet hørt

DAT selv har allerede afskrevet pengene for at den første tur/retur til Ukraine kan gennemføres, der er dog et men. DAT har endnu ikke hørt noget fra de danske myndigheder og Jesper Rungholm udtaler ligeledes følgende til TV2 SYD:

Det er forståeligt. Det er sikkert tumultagtigt, så vi afventer og ser, hvad der sker, og om der bliver brug for vores hjælpHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *