Urolighederne i Hong Kong får SAS til at skære ned

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Siden marts måned i år har der været uroligheder i Hong Kong. I den sidste tid er det eskaleret og det har fået mange til ikke at ville rejse til Hong Kong eller via Hong Kong. Dette får nu SAS til at skære ned på antallet af ugentlige afgange.

Det er Dagens Industri, som i går kunne skrive at SAS havde taget en beslutning om at skære ned på deres rute mellem København og Hong Kong.

Flymyndighederne i Hong Kong har selv oplyst at der i øjeblikket er et fald på 13% i antallet af passagerer alene i oktober måned. Det har medført et fald i antallet af flyvninger til Hong Kong på 6%. Indtil videre er det følgende flyselskaber som har reduceret deres aktivitet eller helt stoppet til Hong Kong:

  • AirAsia
  • SpiceJet
  • Jeju Air
  • Phillipine Airlines
  • Cebu Pacific
  • Garuda Indonesia

Dertil har de fleste kinesiske flyselskaber og reduceret deres aktivitet i Hong Kong.

SAS fjerner fredagsafgangen

Da det også primært er turister som ikke vil rejse til Hong Kong fra Skandinavien, så er det logisk at det er fredagsafgangen som fjernes. Denne vil være en typisk rejsedag for mange, som skal på ferie, men ikke for forretningsrejsende.

Så indtil videre er det onsdage, torsdage, lørdage og søndage som er afgangsdagene.

SAS udtaler sig til Dagens Industri at:

Vi har kunne mærke en lavere efterspørgsel, specielt fra fritidsrejsende, og derfor har vi fundet det fornuftigt at justere antallet af afgange.

SAS presschef Freja Annamatz

Der er ikke nogen udsigt på hvornår fredagsafgangen igen bliver aktuel. Så længe at uroligheder forsat er der, kommer det ikke til at ske.

Mange af de udenlandske studerende i Hong Kong er blevet opfordret til at tage hjem. Skoler og universiteter er lukket ned og det er ret usikkert at opholde sig flere steder i byen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *