Vandflyet mellem København og Aarhus starter 2020-sæsonen den 18. februar

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Efter en kort vinterpause, hvor vandflyet har været til det årlige store serviceeftersyn i Schweiz, starter NORDIC Seaplanes sæsonen op igen den 18. februar.

Vintersæsonen er over og sommeren er på vej. Eller i hvert fald så meget at NORDIC Seaplanes igen er klar til at flyve vandfly mellem Aarhus og København. I år bliver det endnu vildere for det lille flyselskab. Grunden er at de har købt et fly nummer 2.

Vi glæder os lige så meget til at komme i gang igen, som vores trofaste kunder gør. Flyet er netop hjemkommet fra Zimex i Schweiz, hvor det har været blevet skilt ad og er rutinemæssigt blevet gennemgået fra A til Z, så det er klart til sæsonstart. Det er et utroligt stabilt og velholdt fly, og det er den helt rigtige type til de danske vejrforhold.

Lasse Rungholm, kaptajn og direktør i NORDIC Seaplanes

Nyt fly på vej hjem fra Australien

NORDIC Seaplanes har gennem en længere periode set sig om efter et fly nr. 2. Årsagen er enkel, på mange af afgangene er efterspørgslen større end kapaciteten. Med det ekstra fly bliver der især indsat ekstra morgenafgange, vurderet nye mulige ruter, og især det voksende chartermarked får bedre muligheder for at chartre et fly til individuelle flyvninger.

Det nye fly er også en Twin Otter. Faktisk er det nye fly produceret samme år og kun nogle få måneder før NORDIC Seaplanes’ nuværende fly. Det har kun fløjet 13.000 timer, og til sammenligning har det nuværende fløjet 18.000 timer.

Fly nummer 2 er købt i Cairns i Australien og har en interessant historie. Udover at det gamle og nye fly næsten er tvillinger, så har det nye fly før levet sit liv i Østen. Det har senest fløjet i Papua Ny Guinea for MAF, Mission Aviation Fellowship, en nødhjælpsorganisation, der i over 70 år har fløjet forsyninger som medicin og nødhjælp ud til mennesker, der lever i isolerede områder.

Lasse Rungholm, kaptajn og direktør i NORDIC Seaplanes

Før det nye fly bliver en del af flyparken, skal det først gennemgå en mindre renovering hos Zimex i Schweiz. Renoveringen forventes at være færdig medio april, således det kan blive sat i rutedrift 1. maj.

Nu også grøn på land

Vi har gennem alle årene haft et fantastisk samarbejde med Audi omkring lånebiler til vores klippekortkunder. I år stiller Audi deres nye E-tron modeller til rådighed, og vi er i øjeblikket ved at undersøge mulighederne for at etablere ladestandere i begge lufthavne.

Lasse Rungholm, kaptajn og direktør i NORDIC Seaplanes

Den grønne profil passer godt sammen med vores politik om at CO2 neutralisere alle flyvninger.

Sidste år indledte vi et samarbejde med Thor Heyerdahl Climate Parks og Bio8 AS. Parken omfatter et område på 2.146 hektar nyplantet mangroveskov i Myanmar. Vores andel af projektet betyder, at CO2 udslippet fra vores flyvninger neutraliseres 100%”.

Billetterne er til salg her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *