Faren ved at jagte status for livstid

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Hoteller og flyselskaber lokker med at du kan få høj status på livstid, hvis du har været en god kunde og loyal overfor selskabet i mange år. Hvorfor skulle du sige nej til et guldkort hos SAS eller platinum kort hos Marriott Bonvoy for resten af livet?

Du skal naturligvis huske på, at status for livstid ikke nødvendigvis betyder, at du har status resten af DIT liv. Spørg blot nogle, der har optjent status på livstid hos et flyselskab, der er krakket. Det fine guldkort er ikke noget værd, når selskabet ikke længere eksisterer.

Flyselskaber og hoteller er virksomheder. Så hvorfor skulle de forære dig elitefordele på livstid? Det er måske blot en måde at holde fast i dig som kunde, indtil du har opnået livstidsstatus – så du ikke smutter til en konkurrent. Det er i hvert fald mange som lokkes til at vælge hotel eller flyselskab blot for at kunne beholde deres status i hotellets eller flyselskabets loyalitets program. Det kan ses i flere opslag i vores forum her på InsideFlyer.

Jeg vil give et eksempel med mit medlemskab hos Marriott Bonvoy – og knytte nogle kommentarer til mine overvejelser.

Marriott Lifetime Platinum

Du kan få status for livstid på sølv, guld og platinum niveau. I realiteten skal du glemme alt om at jagte sølv- og guldstatus på livstid. De giver nemlig ikke nogle reelle fordele for medlemmerne – og derfor skal du heller ikke smide energi og mange penge efter at få en sådan status.

Til gengæld får du mange fordele ved at have et Platinum kort.

  • Opgradering til bedre værelse (afhænger dog af tilgængelighed, men sommetider kan du få en suite)
  • Ret til sen udtjekning – helt til kl. 16.00 (undtagen på resorts, hvor det er afhængigt af tilgængelighed)
  • Bonuspoint som velkomstgave
  • 15 bonuspoint (i stedet for 10 bonuspoint) for hver USD, du bruger
  • Adgang til hotellets lounge
  • Gratis morgenmad på de fleste (men ikke alle) hotelkæder, der er med i Marriott Bonvoy.

Min situation

Du får platinum status i Marriott Bonvoy, når du har mindst 50 overnatninger i et kalenderår. Derfor kan det være fristende at få denne status på livstid. Så slipper du for at jagte overnatninger i slutningen af hvert kalenderår for at beholde alle status-fordelene det følgende år. Og du kan også stoppe med at opdatere dit regneark, hvor du løbende holder styr på antallet af overnatninger.

Og jeg er virkelig tæt på at få min status på livstid:

Jeg har allerede guld-status på livstid (400 overnatninger og 7 år med guldstatus). Jeg har også de krævede 600 overnatninger for at få platinum status for resten af livet. Men jeg mangler stadig 3 år som medlem på platinum-niveau. Så jeg skal nå op på 50 overnatninger i hvert af årene 2020, 2021 og 2022, for at være på platinum niveauet resten af livet.

Marriott Bonvoy: Fordele og ulemper

Efter min mening er Marriott Bonvoy bestemt det bedste loyalitets program for hoteller. Der er virkelig mange fordele:

  • Fordelene som elite-medlem er værdifulde. Det er ikke bare fugle på taget. Du har faktisk en reelt chance for at kunne nyde godt af de mange fordele.
  • Gode muligheder for at bruge dine optjente point. Der er stort set altid værelser til rådighed. Hvis du hellere vil bruge pointene på en flybillet, kan de veksles til point / miles i et flyselskabs loyalitets program
  • Du finder hotellerne overalt – både kæder med lave priser men også hoteller i de mere luksuriøse kæder

Men Marriott Bonvoy bliver svækket af en elendig kundeservice og IT-systemer, der har mange fejl. Programmet har mange kampagner – men disse er sjældent specielt attraktive. Så hvis jeg skulle starte på et nyt program i dag, ville jeg så virkelig vælge Marriott Bonvoy?

Der er naturligvis også andre kæder og loyalitetsprogrammer. Men disse har også deres fordele og ulemper, så græsset er sjældent grønnere på den anden side af hækken. Nogle af kæderne har ikke hoteller alle steder, hvor du rejser til. I andre programmer får du sjældent synligt bedre værelser, når du bliver opgraderet. Endelig er der nogle kæder hvor du skal have væsentlig flere end 50 overnatninger for at få elitestatus.

Du kan også vælge hotelkæden fra gang til gang ud fra, hvad der passer dig bedst. Det gjorde jeg de første år, jeg havde megen rejseaktivitet. Hvis jeg havde været loyal dengang, så havde jeg allerede haft min status for livstid.

Konklusion

I teorien skal beslutningen træffes ud fra en objektiv kalkule. Du skal holde værdien af status på livstid op mod dine omkostninger ved at optjene den. Hvis du mener, at din status er meget værd – og du har så mange nætter på hotel, at det stort set ikke koster noget at få den, så er beslutningen let.

Men med mine forventede rejseaktiviteter i 2020, vil 50 overnatninger på Marriott ligge lige på grænsen af, hvad jeg kan nå op på. Jeg kommer nok til at vælge at sove på nogle hoteller, der ikke er så optimale for min rejse. Og måske skal jeg i slutningen af året tage et par ekstra overnatninger, får at komme op på de 50 nætter, der er krævet. Så umiddelbart vil jeg sige, at det ikke er værd at jagte platinum status i år. På den anden side, så bliver jeg også overmandet lidt af mine irrationelle følelser. Status på livstid meget tillokkende. Hvis jeg skipper min Marriott status et år, vil jeg så komme tilbage og få min livstidsstatus?

Artiklen er oversat og bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Craig Sowerby og bragt på vores britiske søsterside https://insideflyer.co.uk/



Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *