Verdens billigste flyselskaber

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Flyselskaber fra Asien og Mellemøsten er de billigste, mens europæiske er blandt de dyreste i verden. 24 af verdens billigste flyselskaber er hjemhørende i Asien eller Mellemøsten. AirAsia X, Air India Express og Indonesia AirAsia udgør top 3, men hvor ligger de europæiske selskaber?

Tallene fremgår af Global Flight Pricing Report, som udgives af rejseplatformen Rome2rio. De har i januar og februar indsamlet 1,5 millioner priser på de billigste internationale economy billetter fra mere end 200 flyselskaber og regnet prisen ud i USD per kilometer.

AirAsia X topper med US$0.07, Air India Express og Indonesia AirAsia følger lige efter med  US$0.08.

Fra resten af verden kommer Primera Air (#4), Ryanair (#7), Qantas (#8), WOW Air (#9), Virgin Australia (#10) og Jetstar (#22).

Grunden til at Primera Air (US$0,09) ligger foran Ryanair (US$0,10)  er, at Primera tilbyder billige fly på de lange ruter fra London til New York, Boston, Washington og Toronto.

Hvor ligger så de øvrige europæiske lavprisselskaber? WIZZ Air ligger på US$0,13 foran Norwegian med US$0,17, som igen ligger foran Easyjet med US$0,18.

Der er ikke mere det store spring fra de erklærede lavprisselskaber til de gamle flyselskaber. SAS ligger med US$0,21 lige foran Lufthansa med US$0,22.

Air France og KLM er lidt billigere end SAS med US$0,20, mens Swiss, Brussels Airlines og LOT ligger på niveau med SAS.

Blandt de mellemøstlige flyselskaber, er Ethiad billigst med US$0,10, mens Qatar Airways og Emirates ligger lige bagved med US$0,11.

Hele rapporten kan læses her

 

Foto: Air Asia X

 Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *