Verdensrekord: Hotel Skansen på Öland har verdens største whisky-sortiment

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Nu står det klart. GUINNESS WORLD RECORDS™-titlen ”største antal whisky-typer tilgængeligt på markedet”, vil flytte til Sverige, dette for første gang nogensinde i historien. Fredag den 14. september afholdes den officielle ceremoni, når Hotel Skansen på Öland ser frem til at modtage beviset på at have verdens største kommercielt tilgængelige whisky-sortiment.

Tidligere verdensrekordindehaver var Glenesk Hotel i Edzel, Skotland. De havde 1031 whisky-typer. Efter en lang periode, hvor varelager og sortiment blev kontrolleret, kunne man den 11. juni 2018 foretage det officielle rekordforsøg på Öland.

Det kunne her konstateres, at Hotel Skansen på Öland havde 1179 typer og dermed var i besiddelse af verdens største kommercielt tilgængelige whisky-sortiment på ét og samme sted.

Officielle GUINNES WORLD RECORDS kontrollanter fra London vil være til stede og overbringe det officielle certifikat ved fredagens ceremoni.

Fredrik Norén, hoteldirektør på Hotel Skansen på Öland udtaler:

Vi har altid haft whisky på hotellet. Det er en helt fast bestanddel i baren. I 2000 byggede vi en whiskykælder, så vi kunne præsentere vores whisky-sortiment på en mere delikat måde. I den forbindelse kom spørgsmålet, hvem der i grunden kunne tilbyde flest whisky-typer i Sverige. Jeg søgte lidt og fandt ud af, at der var en bar i Stockholm med mere end 400 typer.

På det tidspunkt havde vi 270 whisky-typer og syntes, at der ikke var så langt op til deres antal, så vi besluttede os for at slå dem. Et år senere havde vi 500 whisky-typer og var så de største i Sverige, og derefter blev vi bare ved. Vi rejser rundt i verden og besøger destillerier, lærer hele tiden mere og mere og køber frem for alt nye whisky-typer med hjem. I julen læste vi et sted, at Glenesk Hotel i Edzel var det sted i verden, hvor de tilbød flest forskellige whisky-typer, men så indså vi, at vi havde flere typer, end de havde, og så kontaktede jeg GUINNES WORLD RECORDS

Fredrik Norén siger afsluttende:

Vi startede verdensrekordforsøget i juni, og så har det taget to måneder at bevise, at vi er størst. Lørdag har vi vores første whiskysmagning siden rekordforsøget, og det bliver en skøn følelse endelig at kunne sige, at vi er størst”, siger Fredrik Norén, som ejer hotellet med sin familie

Hotel Skansen Öland ligger midt på den fine ø, Öland, og er et godt udgangspunkt, hvis øen skal udforskes. Det blev opført i 1811 og startede med at være en retsbygning. I 1901 omdannedes det til et hotel. Udover et gigantisk whisky-sortiment tilbyder Hotel Skansen Öland en skøn spa, afslapning, 79 værelser og en lækker restaurant med fokus på det nordiske køkken. Her holdes både bryllupper og andre store fester, ligesom mange konferencer finder sted her. Det er endvidere et typisk weekend-sted for par og familier, der vil opleve Öland. Hotellet ligger tæt på Kalmar, som tilbyder gode indkøbsmuligheder og sightseeing.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *