Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.
Et nyt år, nye rejseminder. Chancen for, at der bliver en del af den slags, også i 2020, er stor. Hver dansker rejser nemlig i gennemsnit på ferie mere end tre gange årligt. Mere præcist 3,59 gange årligt.
Særligt den yngre og den ældre del af befolkningen hiver gennemsnittet op, og det samme gør folk, der bor i Hovedstadsområdet. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt mere end 1.000 danskere fra hele landet.
Et nyt år er ofte også muligheden for at gøre revision over det gamle. Heriblandt de rejseminder, som bliver bygget op over året, og som der i gennemsnit er en del af fordelt på de rejseglade danskere.
Gennemsnitligt vurderer vi nemlig, at vi har rejst ud af landet på ferie mere end tre gange (3,59) om året, hvis vi ser tilbage på de seneste fem års tid.
Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt mere end 1.000 danskere.
Yngre og ældre rejser oftest
Når det handler om at pakke sine sydfrugter og rejse på ferie i udlandet, viser tallene også, at de helt unge ml. 18-21 og de 50+-årige rejser mere end gennemsnittet.
Således rejser de yngre gennemsnitligt tættere på fire gange årligt (3,78). Det samme gør de 50-59-årige (3,86) og de 60-69 årige (3,85).
Samtidigt viser tallene, at storbyferien har været den mest yndede ferieform blandt danskerne over de seneste fem år. Knap fire ud af ti (38 pct.) tilkendegiver, at de oftest er rejst ud af landet for at besøge en storby.
Det er ofte sådan, at vi rejser lidt mindre spontant i de år, hvor vi har skolebørn. I den periode tager vi også lidt færre af de kortere storbyferier, hvor torsdag og fredag inddrages til fordel for en forlænget weekend i Paris eller New York. Den slags er oftere forbeholdt de unge uden børn og dem, hvor ungerne er fløjet fra reden eller ikke nødvendigvis skal med på de små svipture.
Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo.
Mens de yngre og de ældre trækker rejsestatistikkerne op aldersmæssigt, trækker folk fra Hovedstadsområdet gennemsnittet op rent geografisk.
Københavnerne rejser mest
Således er københavnerne rejst på ferie 4,43 gange årligt de seneste fem års tid. Mens fynboerne (Fyn og øerne) i den anden ende af skalaen tilkendegiver, at de rejser 2,66 årligt.
2020 bliver (også) et godt rejseår – nu med EM
Om det kommende år bliver et lige så godt rejseår for danskerne er svært at spå om. Men hos Apollo er man allerede godt i gang med at se på kortene for 2020.
Hvis der er en ting, der er svært at forudse, så er det vejret. Samtidigt er det vejret, der påvirker vores rejsevaner mest – særligt om sommeren. Denne sommer har vi oveni købet et EM, som mange gerne vil sidde klistret foran skærmen for at se. Men der er vi allerede i fuld gang med at sikre, at vores gæster kan følge med i EM på vores hoteller og endda dele op- og nedture med fodboldvennerne fra de andre skandinaviske lande. I det hele taget har vi en række spændende ting i pipeline for rejseåret 2020, så vi sikrer, at det bliver endnu et godt rejseår for danskerne.
Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo.
Det bliver interessant om den store fokus på klimaet og bæredygtighed kommer til at have en effekt på de sidste fem års trend. Her på InsideFlyer er vi afventende på om det får den helt store påvirkning. Det kommer helt an på om den svenske fokus på flyskam og ligende vil vinde større indpas i Danmark. Lige nu tyder det ikke på det og løsningen er heller ikke at stoppe helt op. Det er at udnytte viden og en klimafond til at sikre at udviklingen af mere effektive fly sker hurtigere, samt at flyselskaberne bruger penge på at sikre en moderne og ung flyflåde. Det skal ikke kunne betale sig at bibeholde gamle fly, som klart forudrener mere end nye moderne fly.
Skriv et svar