Vil vi snart se en Airbus A380 med plads til næsten 700 passagerer i København?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Airbus har i længere tid arbejdet på at gøre deres megajumbo mere attraktiv for flyselskaberne. På årets Aircraft Interiors Expo i Hamborg præsenterede de muligheden for at få plads til endnu flere passagerer.

Airbus har igen arbejdet med at ændre på kabinelayoutet. Det har betydet at de nu kan tilbyde at få plads til 77 ekstra sæder ombord på en Airbus A380.

Ved blandt andet at gøre den ellers ikoniske trappe forrest i flyet meget mindre, så kan der gøres plads til 80 ekstra pladser ombord på en Airbus A380.

På messen Aircraft Interiors Expo i Hamborg fremviste Airbus derfor en ændret konfiguration over for potentielle købere. En af de største ændringer var at den ikoniske trappe op til førstesalen var blevet gjort meget mindre.

Sådan ser den nuværende trappe ud ombord på en Emirates Airbus A380.

Dette er en større ændring i forhold til hvordan det ser ud i dag. Herunder ses trappen på en Emirates Airbus A380, som klart fylder noget mere end det nye forslag fra Airbus.

En Airbus 380 kan i fremtiden klare op til 575 passagerer i en typisk konfiguration med 4 kabineklasser (First Class, Business Class, Premium Economy, Economy). Dette er 77 flere passagerer end i dag, hvor en Airbus A380 i snit kan klare 497 passagerer.

Hvis vi så tager dette med over i den “high density” Airbus A380, som Emirates bruger på blandt andet sin København til Dubai rute. Den har i dag plads til 615 passagerer i 2 kabineklasser (Business Class og Economy). Hvis ændringer til at skabe mere plads også gælder for denne “high density” udgave, så vil Emirates kunne tage næsten 700 passagerer per afgang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *