Hver femte er blevet bestjålet på en storbyferie

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Påske og forår er højsæson for storbyferie. Desværre har hver femte, der rejser på storbyferie, oplevet at blive bestjålet i en fremmed by. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

Verdens storbyer byder blandt andet på fremmed kultur, store oplevelser og spændende mad. Men for mange er storbyferien også ensbetydende med tyverier. Hver femte dansker, der tager på ferie til storbyer, har nemlig oplevet at blive bestjålet. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

Dan Kjølhede Laursen, direktør i Gouda Rejseforsikring udtaler at:

Tyveri fra danske turister er desværre noget, vi ofte ser i vores skadeanmeldelser. Mange får nemlig stjålet tasker, bagage og elektronisk udstyr, når de rejser, og typisk er den gennemsnitlige udgift mellem 2000 og 4000 kr. Uanset hvilket beløb tyveriet løber op i, er det en ubehagelig oplevelse, og tiden, der skulle have været brugt på oplevelser, ender med at gå op i skadeanmeldelse og besøg hos det lokale politi.

Hvis tyven har været forbi

Hvis uheldet er ude, og man har fået stjålet noget på ferien, skal man hurtigt melde tyveriet til det lokale politi, så man kan få en kvittering for anmeldelsen. Det er vigtigt, at man gør noget så hurtigt som muligt, hvis man vil melde tyveriet til forsikringen.

Dan Kjølhede Laursen uddyber:

Det er vigtigt, at vi kan se, at man har reageret på tyveriet. Det er nemlig svært for os at vide, hvad der er sket, hvis man først melder tyveriet flere uger efter, det er sket. Derfor skal man kontakte det lokale politiet og melde det til forsikringen så hurtigt som muligt. Når man først har gjort det, så tager vi os af resten.

Vi anbefaler altid, at man har telefonnumre til sin bank og rejseforsikring med på både telefonen og papir. Det er også smart at tage kopier af sine rejsedokumenter og pas samt sørge for, at man hurtigst muligt får spærret betalingskort, hvis de bliver stjålet. Det kan nemlig gøre processen efter et tyveri lettere.

Sådan undgår du tyveri på ferien

Især på rejser til udenlandske storbyer, kan der være mange nye og fremmede ting, som man skal forholde sig til. Der er heldigvis nogle ting, man selv kan gøre for at undgå at blive bestjålet, og generelt anbefaler Gjensidige og Gouda, at man tager sin sunde fornuft med på ferie.

 • Tænk over, hvilke og hvor mange værdier du viser frem
 • Hav ikke for mange kontanter på dig
 • Vær opmærksom på omgivelser og lokalområde
 • Læg ikke værdifulde ting i lommer, der er let tilgængelige
 • Hold bagage og personlige ejendele under opsyn på steder, hvor der færdes mange mennesker

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring i februar 2017 blandt 1062 repræsentativt udvalgte danskere. Følgende spørgsmål er stillet til de, der angiver at de rejser på storbyferie.

Resultatet af undersøgelsen viser følgende:

 • 22 % Tyveri
 • 1 % Røveri
 • 1 % Overfald
 • 0 % Slåskamp
 • 4 % Trafikuheld
 • 4 % Ulykke der krævede behandling
 • 3 % Terrortrussel
 • 1 % Terrorangreb
 • 6 % Sygdom der kostede feriedage
 • 9 % Sygdom der krævede behandling/indlæggelse
 • 2 % Sygdom der krævede tidlig eller særlig hjemtransport
 • 62 % Ingen af ovenstående
 • 2 % Ved ikke

Har du oplevet en eller flere af følgende ting på rejser til udlandet?

Kommentarer

 1. Frank Kjeldsen siger

  Desværre er et af de helt store tab i rejser uden for EU, især Tyrkiet, af typen data telefoni, med en helt pr. kategori korrupt kriminel karakter, for os EU borgere.

  Især hvis der benyttes TDC eller You See, det sidste selskab for mit vedkommende. Om de bliver spist af med tele-dækkurver fra Tyrkiet, og deraf passificeret, eller selv er aben med embolaen, skal være usagt.

  Jeg har fuld dokumentation for at være blevet telefondata rippet’, uden opdaterings data gående, da disse skal godkendes af mig før load, og have diskplads før download, jeg har nemlig en defekt SD kort-port på min smartphone,og kun telefons egen disk til rådighed, og i øvrigt lukket datasteam ved rejse.

  Jeg ankom til Antalya lufthavn i år ( denne skrivende måned ) d. 4/4-2017., og ville blot ganske kort, se ruten til mit hotel på map to gange hurtig. Efter et minut efter dette indblik, fik jeg besked om forbrug på 450,- Kr. var rendt ud, og et minut efter igen, hvor jeg selvfølgelig havde lukket telefon, beskeden om, at der nu var overskredet pakkens autolukning.

  Da jeg efterfølgende nåede hotel i Side, blev jeg nød til at åbne e mail og data kort, for en mail til reseptionspotien der, og lukkede derefter datasteam igen.

  Næste dag åbnede jeg gansk kort få gange, for at få meget hurtig navigation om Side på min gåtur, alt i alt Ca. et minuts fuld dokumenteret brug med luk, samt at telefonen selv ikke har registreret data overforbrug for en hel måned inkl. ( Jeg kom fra Split Kroatien, hvor jeg kunne bruge hurtig internet overalt, samt data når nødvendig uden problemer ).

  Da jeg var kommet hjem til mit hotel, kom beskeden hurtig som frygtet, telefon lukket for data grundet 1700,- Kr. forbrug uden opdatering, og kun en e mail, samt Ca. fire hurtige map kig ?! Alt næste for primitivt.

  Jeg kontaktede mit teleselskab efter lufthavnen, og fulgte råd om ikke at benytte data unødvendig, efter kun de sidste fire map med hysterisk grundig on/off, derfor fuldt dokumenteret, blev min telefon lukket efter et døgn ! Inkl. sms og sikkethed for booking som privat bank kort mulighed, uden om hotel wi fi, på ellers fem stjerne hotel.

  Dette beløb betalte jeg, og fik garanti for over to ganges samtale fra hotel telefon til You See, om at min nødvendige, til i det mindste sms hotelbooking telefon var fuldt genåbnet, og med fuld kreditværdighed, samt automatisk betalingstilkobling

  Min telefon er stadig ikke brugbar, uden teledækning her i Tyrkiet d. 13 April. Alt er med You See forsøg ikke lykkes, nulstilling af sim kort, luk og vent en time mv. You See’s tekniske system, siger fuld opparativt åben telefon, men hernede ingen funktion, og ingen netværksdækning trods fuldt telesignal og kun nødopkald !

  Det behøver man ikke være Anker Boye og TDC kunde ( samme firma netværk som You See ), eller google ret meget, for at finde ud af er en meget stor faktor af en tyveknægt, benævt data tilkobles på telefon, lig rippet, uanset hvad der stort set er foretaget, blot on og et par få aktiver, og hele kortets kapital er primitivt rippet, uanset beløb ( jeg indbetalte gang nummer to 1250,- Kr. ) og uden undtagelse, igen totalt rippet !

  TYV !

  Læg mærke til jeg ikke udnævner hvem tyven er ?! To muligheder ikke sandt, umiddelbar.

  I modsætning til Anker Boye TDC, der ikke kunne genkende regning for en kvart million i Tyrkiet, har jeg fuld tjek på mit forbrug af ca. Et minut: et stk. Mail: to hurtige Lufthavns map, samt fire meget hurtige Side ( bynavn ) map. To tankninger med to ekstra beløb, på sidste tankning af kort datapakke.

  Ingen opdaterings mulighed uden min godkendelse, og sletning af anden data først, på min medbragte telefon Pr. status, samt telefons egen måler af aktivitet er min status.

  Alt Rippet til sidste øre uden undtagelse, ganske kort !

  Lukket ( åben betalt You See telefon status ) lig ingen bookings feed back, ingen bank/kort sikkerhed !; samt normal telefon/sms. Uansvarligt i 2017 for et land der har ansøgning om EU medlemskab ( uden for EU geografisk med Iran og Irak som landfaste naboer ). Jeg mener data gate er da det første man får styr på i et udviklingsland, ikke sandt, i hvert fald omkring år 2000, som jo nu er 17 pr siden. Under alle omstændigheder er crackende korruption af akt, og kriminalitet noget der bare ikke må ske, af et monopol Tyrkiskt teleselskab over for EU borgere og deres tourisme, i et ellers dejlig klima med bælter af kyst-hoteller i luxsusklassen.

  1700,-Kr. Sag mindre, samt ingen bank data booking sikkerhed, deraf har lukning kostet mig ophold for fire dages alternativ hotel, udskydelse af gøremål, samt taxa/ tid og aflyst international tennistour. Evt. skrivelse til EU kommitionen samt telestyrelsen eller anden instans i tid, da det er et hyppigt fænomen ifølge Danske forhold; kilde Google .

  Jeg skal lige forbi You See med en klage før yderlig sagsakt, den slags koster, især tid, og for 2000,- Kr. kommer man langt, en helt ny gps/ års abonnement You See/ TDC ( stort )/ flyrejse mv. Trods alt ikke blot en efterligger, lig forpligtende tid som anstændig feed back borger, derfor også denne skrivelse til andre i tid; ÆV !

  Jeg fik tilgengæld set Side antik havnebydel, og hotel.

  Mvh. Frank.

  Kan i have en god ferie/rejse fortjent.

 2. Frank Kjeldsen siger

  Undersøgelsen giver iøvrigt, for mig selv ikke mening i at af statistiske 100 rejsende, skulle de 53 havde været ude for et eller andet, kære venner det er altså en meget dårlig statestik !

  Ved mindre de 100 kommer fra en form for institution ?!

  53 + 2 + 62 % giver iøvrigt ikke100% !

  Mvh. Frank.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *