Vigtig information om rejser til USA – ESTA-godkendelsen skal nu søges længere tid i forvejen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

U.S. Customs and Border Protection lavede fredag den 14. december 2018 en ret VIGTIG ændring til ESTA proceduren. Læs her hvad den betyder for dig.

Fra fredag den 14. december 2018 skal du i alle tilfælde søge om ESTA-godkendelse mindst 72 timer inden din afrejse til USA.

Indtil havde det været muligt at lave en straksgodkendelse og de fleste danskere ville have fået deres godkendelse kort tid efter de havde lavet ansøgningen på den officielle ESTA hjemmeside. Det er netop denne Real Time Approvals som nu er fjernet.

U.S. Customs and Border Protection, som administrerer ESTA-systemet oplyste i denne uge om ændringen, men ikke hvorfor at ændringen er lavet.

Skal du snart rejse?

Hvis du står og skal ud og rejse her i december måned, for eksempel mellem jul og nytår og endnu ikke har ansøgt, så anbefaler vi at du får det gjort hurtigst muligt.

Du kan også på ESTA hjemmesiden få en status på din ansøgning.

En tidligere godkendt ansøgning holder i 2 år med mindre du har skiftet pas. Så skal du lave en ny ansøgning.

Ansøg i forvejen

Skal du ud og rejse i det nye år, så anbefaler vi også at det gøres i god tid i forvejen. Hvis din online ESTA ansøgning af en eller anden grund ikke bliver godkendt inden for de 72 timer fra du ansøgte, så skal du kontakte den amerikanske ambassade. Dette tager meget længere tid og gøres det for tæt på afrejsedatoen, så risikeres det at du ikke kan komme afsted.

Husk at der kun findes EN OFFICIEL HJEMMESIDE til at søge om ESTA. Alle andre sider er nogle som forsøger at tjene penge på at lave ansøgningen for dig, samt at det ofte tager længere tid. Så gør det selv og direkte. Det er ikke svært, men tager første gang 20-30 minutter, da der er ganske mange spørgsmål der skal svares på.

Forsidebillede: PixabayHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *