Villa Copenhagen satser på bæredygtig indretning

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det københavnske hotel Villa Copenhagen har indgået et samarbejde med tegnestuen Earth Studio, der har fået til opgave at indrette en suite. Suiten med navnet Earth Suite indrettes med miljøvenlige møbler, genbrugsmaterialer fra renoveringen og byder på overraskende indretningselementer.

Med under fire måneder tilbage inden åbningen af Københavns nye hotel, Villa Copenhagen, løftes sløret for endnu en af hotellets samarbejdspartnere. Tegnestuen Earth Studio, der er stiftet af arkitekt Eva Harlou og møbel- og belysningsproducenten Mater, er blevet udvalgt til at designe en af hotellets suiter. Earth Studio vægter bæredygtighed højt, og matcher dermed hotellets ambition om at tilbyde ansvarlig luksus.

Earth Studio er på mange måder det oplagte valg til at indrette og designe en af hotellets suiter. Ikke nok med at de er dygtige til det, de laver, så deler vi også en fælles ambition om at sætte bæredygtighed på dagsordenen og skabe uforglemmelige oplevelser.

Peter Høgh Pedersen, Managing Director hos Villa Copenhagen.

Genbrugsmaterialer og klatrevæg

Suiten bliver indrettet med møbler, der er fremstillet af certificeret træ og genanvendelige tekstiler, og rummet som helhed er designet i tidløse og slidstærke materialer, som skal holde mange år.

Dertil bliver der genbrugt byggematerialer som mursten, træ og knuste tegl fra renoveringen af den gamle bygning – ligesom det gamle pengeskab, der er muret ind i en af Earth Suitens vægge, bevares. Det er alt sammen med til at give suiten og resten af hotellet et både historisk og moderne touch.

Udover det bæredygtige fokus er der også tænkt i luksuriøse og finurlige elementer, som skal være med til at give gæsten en uforglemmelig oplevelse. Suiten vil blandt andet både være indrettet med en boksepude og en klatrevæg, som man kan benytte sig af. Altså behøver du ikke at forlade suiten for at dyrke de obligatoriske 30 minutters motion om dagen.

Det er klart, at vores indretning skal kunne leve op til gæsternes forestilling om, hvordan en luksussuite er indrettet og dermed være behagelig med klassiske bekvemmeligheder. Samtidig er det vores pligt at passe på miljøet og bruge vores håndværk og ekspertise til at sikre, at vi gør det. Ambitionen er derfor, at suiten bliver mindeværdig med fokus på miljøvenlige løsninger og bæredygtigt fremstillet interiør, men også ved at introducere sjove og overraskende elementer til rummet. For gæsten vil det være muligt at købe samtlige elementer fra suiten via hotellets webshop, så mindet om overnatningen materialiserer sig længe efter.

Eva Harlou, medejer og stifter af Earth Studio

Om Earth Studio

Arkitekt Eva Harlou er sammen med Mater medejer og stifter af den danske tegnestue Earth Studio. Earth Studio blev stiftet i 2018, efter at møbel- og belysningsproducenten Mater og arkitekt Eva Harlou over en treårig periode havde haft stor succes med at udvikle flere møbel- og produktdesigns sammen. Det store fokusområde hos Earth Studio er bæredygtighed. I tæt samarbejde med Mater udvikler tegnstuen løbende innovative løsninger for bæredygtig og cirkulært interior. 

Alle billeder i artiklen er udlånt af Villa Copenhagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *