Tag hunden med på hotel til nytår

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

For tredje år i træk kan hundeejere tage deres firbenede venner med til en helt særlig nytårsaften på Clarion Hotel Copenhagen Airport. Sidste år logrede mere end 100 hunde ind i det nye år på hotellet, og i år er de første 160 værelser allerede booket. Men der er stadig plads til flere hunde på hotellet, som tilbyder en festlig aften bag lydisolerende ruder, så også hundene kan nyde overgangen til det nye år.

Dyrenes beskyttelse vurderer, at omkring hver tredje hund er bange for fyrværkeri. De høje lyde og mange lysglimt kan være skyld i alt fra let uro til angst hos hundene. Man kan hjælpe sin hund meget ved at træne og forberede den i løbet af året, men der er også andre løsninger, såsom at tage hunden væk fra larmen nytårsaften.

Foto: Clarion Copenhagen Airport

Det har mindst 160 hundeejere valgt at gøre i år. De pakker taskerne nytårsaftens dag og tager hundene med på Clarion Hotel Copenhagen Airport, der som navnet hentyder ligger i lufthavnen.

Vi har den fordel, at vi har tre-lags ruder for at holde støj fra flyene helt ude. Det virker selvfølgelig også på larmen fra fyrværkeri og dét er der mange hunde og deres ejere, som kommer til at nyde godt af igen i år. 

Jesper Olesen, direktør for Clarion Hotel Copenhagen Airport

Hundeekspert begejstret for konceptet

Erik Andersen er direktør og adfærdskonsulent ved Dansk Dyreinstitut og har arbejdet med hunde i mere end 29 år. Det er første gang, han hører om muligheden for at tage hunden med til nytår på lufthavnshotellet, men han byder konceptet velkommen med åbne arme.

På mange hoteller kan man slet ikke tage hunde med, men her vælger de oveni købet at gøre noget ekstra ud af at invitere hundene ind nytårsaften. Jeg synes, det er fantastisk med et alternativ til hundeejere med nervøse hunde, som stadig gerne vil have en festlig aften uden at skulle bekymre sig for, om deres hund ligger dødsensangst under sengen.

Erik Andersen er direktør og adfærdskonsulent ved Dansk Dyreinstitut

Og på hotellet glæder man sig også til det store hunde-rykind. Der er forberedt doggybags med hundevenlige snacks fra Vuffeli og kaldt ekstra mandskab på arbejde, så det hele kan forløbe så glat som muligt.

Foto: Clarion Copenhagen Airport

Det er virkelig en festlig dag. Selvom det kan virke lidt overvældende, når mere end 150 hunde skal checkes ind på bare et par timer, så kan man ikke andet end blive glad af alle de logrene haler. Og så er det jo fedt, at vi kan skabe rammerne om en rigtig god nytårsaften for så mange gæster. Nogle af gæsterne fejrer nytåret i vores restaurant og bar, mens andre nyder den luksus, det er at bestille roomservice og fejre nytår i en badekåbe på værelset sammen med deres hunde.

Jesper Olesen, direktør for Clarion Hotel Copenhagen Airport

Faktaboks: Gode råd fra Erik Andersen, direktør for Dansk Dyreinstitut og adfærdskonsulent

Før nytårsaften:

I december er det noget sent – måske ligefrem for sent, at begynde at tilvende sin hund til nytårsaften.

Har du ikke har haft din hund så længe, og ved du måske slet ikke, hvordan din hund vil reagere på fyrværkeri, så kan du teste om den bliver skræmt af høje lyde.

Start forsigtigt ved f.eks. at tabe et låg fra et syltetøjsglas på gulvet bag ved din hund.

Bliver din hunden skræmt ved lyden og søger beskyttelse eller løber væk, så kontakt din dyrlæge med det samme, så du kan nå at få ordineret beroligende medicin til brug, så snart det første fyrværkeri begynder at blive fyret af. Hvilket typisk vil være, når det kommer i handel før nytår.

På nytårsaftensdag:

Gå en lang tur tidligt på dagen, så hunden er træt.

Luft ubetinget din hund i snor, så den ikke kan løbe væk, hvis den skulle blive bange på turen. Fyrværkeriet affyres jo desværre ikke kun om aftenen.

Hvis din hund er utryg eller bange på aftenen, og du ikke har mulighed for at holde nytår væk fra larm og fyrværkeri, så find det mest stille rum i huset til hunden. Træk også gardinerne for, så lysglimt holdes ude.

Tænd gerne tv eller radio med behagelig musik hos hunden og skru højt op for lydstyrken, så der er baggrundsstøj, som overdøver mest muligt af larmen fra fyrværkeriet.

Husk, du er altid velkommen til at ringe til Dansk Dyreinstitut for gratis telefonvejledning på hverdage mellem 12-16.30.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *