SAS Airbus A350 WiFi bliver klart til inaugural flight i morgen – sådan da

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

SAS WiFi testes på den nye Airbus A350, men er ikke klar til kommerciel brug for passagerne i den første periode på eller efter inaugural flyvningen den 28. januar 2020.

Alle ved nok at SAS har fået et helt nyt fly i deres flyflåde. Som en del af at blive mere effektive og reducere deres brændstofforbrug og dermed nå deres CO2 målsætninger.

Dertil åbner et nyt fly op for nye ruter alt efter hvordan afviklingen af deres ældste Airbus A340 vil ske. En anden fakta er også at SAS modtager 3 styk af modellen Airbus A321LR, hvoraf den første indsættes på ruten mellem København og Boston (og frigøre en Airbus A330, som bruges til at øge kapaciteten på nuværende ruter).

Vi skrev tidligere at SAS ikke ville få et nyt WiFi system klar til inaugural flight eller flyvninger i den første periode derefter. Dette skyldes at der kommer et helt nyt WiFi system som skal testes.

Det nye WiFi er fra firmaet Inmarsat GX og du kan læse mere om det her.

Nyt og hurtigere WiFi ombord

En ting er selve kabinen og komforten. Men WiFi er efterhånden blevet endnu et parameter som der konkurreres på. Dette har SAS også været opmærksomme på. Derfor kommer der et helt nyt WiFi setup på de nye A350’ere og noget der vil virke meget bedre og hurtigere end på de nuværende A330/A340’ere.

SAS har gennem tiden været med langt fremme på innovationen og også på det at tilbyde WiFi ombord på deres fly. De var blandt de første tilbage i starten dette årtusind, hvor de med systemet “Connexion by Boeing” netop tilbød WiFi på deres langruter i en periode. Det samme gælder da de tidligere, og i forbindelse med de nye Airbus A320neo’er, også lancerede det lynhurtige WiFi du sikkert har prøvet. Der kan du nemt streame TV og serier fra for eksempel Netflix.

Det nye WiFi bliver ikke helt så hurtigt som dette. Der er flere grunde omkring teknologien og at der er flere passagerer på WiFi forbindelsen. Men SAS lover en markant bedre oplevelse, som vi glæder os meget til at få lov til at prøve i denne uge. Men det er ikke helt klart til kommercielt brug endnu. Det har vi talt med SAS om og de udtaler til InsideFlyer at:

Ligesom da vi lancerede WiFi på short haul foretager vi en del testninger af produktet for at sikre, at det virker, som det skal. Der vil med andre ord være WiFi ombord, som vil blive testet af SAS’ WiFi-projektteam. Som passager vil man ikke se WiFi-symbolet på sine devices, men teamet kan hjælpe udvalgte passagerer med opkobling for at teste usability og således få passagerernes vurdering af tjenesten.

Kristian de Place Gamborg Hansen, fungerende pressechef i SAS Danmark

Du kan læse mere her om hvordan SAS installerer WiFi ombord på deres fly. De har nemlig et helt specielt team til at gøre det.

Du har mulighed for at komme online alligevel

Da SAS tester det for første gang på en lang flyvning og over Atlanten, så er SAS folk ombord for at sikre at det virker. De opfordre selv til at du muligvis kan komme online alligevel og teste det på netop inaugural flight i morgen og også de næste afgange.

Så hold øje med SAS personale, som bære disse trøjer – de kan måske få dig online. Så kan du jo lige skrive på vores Facebook side om hvordan oplevelsen er 🙂

Er du ikke så heldig at skal ud og flyve med den nye A350’er i nærmeste fremtid, så hold øje med InsideFlyer – vi vil bringe billeder fra festen i gaten i morgen og løbende fra anmeldelser af de 3 kabiner ombord.

I mellemtiden kan du se denne præsentationsvideo, hvor kabinerne også bliver vist:

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *