Ingen Wifi i den nye SAS Airbus A350 når den snart går i luften?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Fra flere kilder i SAS har vi fået indikationer om at den nye SAS Airbus A350 ikke vil have WiFi tilgængeligt, når den starter på sin første kommercielle tur den 28. januar 2020.

Tilsyneladende når SAS og deres leverandør Inmarsat ikke at blive færdige at gøre den nye WiFi løsning klar, når det første fly tager de første kunder med til Chicago fra København den 28. januar 2020.

Det vil komme senere og der er noget godt i vente. SAS valget af Inmarsat’s GX WiFi løsning gør at du som kunde kan opleve en brugbar WiFi forbindelse på flyveturen og ikke som i dag, hvor det er meget ustabilt og reelt kun brugbart til korte beskeder via for eksempel Messenger eller WhatsApp. SAS får med løsningen afgang til Inmarsat’s Ka-band og det giver adgang til højhastighedsinternet på stort set alle de destinationer SAS vil bruge de nye Airbus A350’ere på.

Scandinavian Airlines (SAS) selects Inmarsat’s GX Aviation inflight broadband for new Airbus A350 fleet

WiFi ikke klart fra starten af, men det er værd at vente på

Flere kilder har oplyst at det ikke bliver fra starten af og InsideFlyer har talt med SAS omkring den tilsyneladende manglende WiFi i starten og der får vi følgende svar:

Det er for tidligt at sige noget om, hvornår WiFi bliver klar og tilgængeligt på den nye Airbus A350. Første kommercielle flyvning, hvor vi har passagerer med, er den 28. januar 2020, og der er selvfølgelig et dedikeret arbejde i gang i tæt samarbejde med Inmarsat for at sikre et godt WiFi-produkt til vores kunder.

Troels Karlskov, Fungerende Pressechef & Content Editor i SAS – Scandinavian Airlines

Flyet er også klargjort til det, så vi kan kun håbe på at SAS og Inmarsat bliver klar fra starten eller kort tid efter.

Ingegerd Viking – den første SAS Airbus A350, hvor du bagerst kan se en “pukkel” lige foran halen. Det er der antennen vil være. Så flyet er klargjort til det. foto SAS

Men det er som vi har nævnt tidligere i artiklen værd at vente på. Den nuværende løsning SAS bruger på deres langrutefly af typen Airbus A330/340 er tæt på ubrugelig – især hvis du har betalt for det. Så den nye løsning er mere det du kender til fra den WiFi løsning SAS bruger på deres Europæiske ruter. Der kan du streame film og musik og uden de store udfordringer sende og modtage mails.

InsideFlyer følger op på sagen og glæder os til at teste dette nye og opgraderede WiFi så snart det bliver muligt.

 

Forsidebillede: SAS Airbus A350-900 (Ingegerd Viking) letter fra Toulouse. Foto: SAS

Trackbacks & Pingbacks

Kommentarer

  1. Kim K siger

    Ej så slemt er internettet ikke på de lange ruter. Det er korrekt, at man ikke kan streame men mails går fint igennem og det samme med whatsapp, imessage og messenger.

  2. Jesper siger

    Skidt med det. Man sidder alligevel trangt og klemt med hele 9 på tværs, så der er ikke plads til at få hænderne op og trykke på tasterne 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *