Syv europæiske julemarkeder som du skal se

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Juletiden nærmig sig, og i denne artikel, har vi samlet et uddrag af europas bedste julemarkeder

Det er hyggeligt at besøg et julemarked – der er en speciel duft og stemning. Gløgg, brændte mandler og andre specialiteter skal naturligvis altid prøves. Og måske ryger der også en lille gave med i tasken.  De store julemarkeder i hele Europa tiltrækker hvert år mange gæster fra andre lande, der også kommer for at have en forlænget week-end. Den tyske hjemmeside weekend.com har præsenteret syv julemarkeder, hvor besøgende kan smage lokale godbidder og se udvalgte seværdigheder. Alle byer kan nås med fly fra Danmark.

Tallinn, Estland

Julemarkedet foran rådhuset i den estiske hovedstad har eksisteret siden 1441. Tallinn er ikke kun den bedst bevarede middelalderby i Nordeuropa, men også den første europæiske by, der rejste et juletræ for offentligheden. Fra 17. november til 6. januar kan besøgende på julemarkedet både købe lokalt håndværk, men også smage traditionelle retter som blodbudding, surkål eller honningkager. Det er også værd at aflægge et besøg i bydelen Kalamaja. Fra det 14. århundrede husede kvarteret Tallinns fiskerfamilier og byens fiskerihavn. Med industrialiseringen i slutningen af 1800-tallet, blev området omdannet til et industri og arbejderkvarter. Nu holder de unge kreative hoveder til i kvarteret, der også er hjemsted for mange kulturbegivenheder, museer, restauranter og barer.

Göteborg, Sverige

Du kan finde mere end ét julemarked i Sveriges næststørste by Göteborg. Du kan besøge de historiske jule- og håndværksmarkeder ved slottene Tjolöholm og Gunnebo. Sveriges største julemarked ligger også i Göteborg. Fra 15. november til 30. december bliver Liseberg-forlystelsespark omdannet til et juleland med fem millioner lys, julemusik og polkagrise (de typiske rød-hvide svenske pebermynte stokke, der har hængt på mange svenske juletræer).

Wroclaw, Polen

Den polske by Wrocław bliver til et ægte juleparadis fra slutningen af november. På det tidspunkt åbner julemarkedet i den gamle bydel, hvor forhandlere tilbyder kunst, håndværk og regionale produkter. Du vil finde et stort udvalg af egnsretter, såsom grillet fåreost og en lokale desserter. Byes besøgende kan også udforske de mere end 600 små bronzedværge, der er spredt over byen og er blevet en reel attraktion.

Budapest, Ungarn

Allerede midt i november åbner de to julemarkeder i Ungarns hovedstad dørene for deres gæsterne. Det mest berømte marked er på Pest siden af byen på Vörösmarty-pladsen. Foruden boder med håndværk og delikatesser giver korsang og oplæsning af eventyr for børn en eftertænksom stemning. Det andet julemarked på St. Stephen’s Basilica, som endda har en skøjtebane, er lige så imponerende.

Barcelona, Spanien

På julemarkedet i Barcelona vil du sandsynligvis ikke finde sne. Men i stedet vil du blive belønnet med lækre delikatesser såsom småkagen “Polvorónes” og den hvide nougat “Turrón”. De lune temperaturer får de besøgende til at drikker en Estrella-øl – gløgg er i hvert fald ikke en del af sortimentet i boderne. Siden 1786 har katalanerne fejret tiden op til jul med julemarkedet Fira de Santa Llúcia i det gotiske kvarter. Julekrybben med figurer i menneske størrelse er også populær blandt de besøgende.

Vilnius, Litauen

Det er festligt i Vilnius fra 1. december til 7. januar, hvor du kan besøge byens to store julemarkeder. De meget smukke markeder er placeret henholdsvis ved katedralen og på Rådhuspladsen. Førstnævnte er det største og har et juletræ, der er dekoreret med usædvanligt mange lys. Markedet på Rådhuspladsen er mere stille. På begge markeder kan du købe brændte mandler, urtete, gløgg og chokolade.

København, Danmark

I juletiden er Danmarks hovedstad meget hyggelig. Det er især værd at se julemarkedet i Tivoli fra 16. november til 5. januar. Haven er dekoreret med tusindvis af lys og pyntede grantræer. Mens de voksne varmer sig med et glas gløgg, kan børnene prøve de mange forlystelser eller besøger julebyen Hjulkøbing. Familierne kan også nyde de specielle julemenuer i Tivolis restauranter. 

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Steffen og bragt på vores tyske søstersideHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

 1. Frank siger

  Jeg gad nok vide hvad i tjener på sådan en sponseret artikel. Det absolut bedste julemarked jeg til dato har set er i Wien, og jeg har set en del forskellige, incl. nogle af dem som i har i denne artikel, plus et i Miami, hvilket var en noget speciel oplevelse.

  • Henry Jørgensen siger

   Hej Frank,

   Mange tak for din kommentar, som kommer ind på 2 emner.

   Artiklen er ikke sponsoreret – og InsideFlyer bliver ikke betalt for at bringe den. Lovgivningen er i øvrigt helt klar: Hvis en blogger modtager betaling eller ydelser for at bringe en omtale af et bestemt produkt, skal det i klart fremgå i artiklen. Vore interne regler i lige så klare: Den enkelte skribent må ikke modtage nogen form for betaling eller ydelser fra en producent/leverandør for at skrive en artikel.

   Som det står nederst i artiklen, er den oversat (den er oprindelig bragt på vores tyske søsterside) og lettere bearbejdet (jeg har fjernet alle referencer til tyske kager og specialiteter). I den tyske artikel var julemarkedet i Wien ikke nævnt, så tak for at du peger på det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *