10 museer, du kan besøge fra sofaen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Du kan besøge nogle af verdens mange museer, der viser deres samlinger on-line. Her kan du udforske kunst, kultur og historie – og samle inspiration til din næste ferie.

Vi bruger nu en masse tid derhjemme efter Corona-pandemien har lukket grænserne og mange forlystelser. Hvis du har brug for at komme lidt væk fra de forskellige Netflix-programmet og samtidig er interesseret i kultur, kunst eller naturhistorie, så har vi et forslag til dig: virtuelle museumsture! Vi har forslag til 10 spændende museer, der leverer virtuelle ture, fotos og informationsmateriale online.

Vatikanet i Rom

Vatikanet, der ligger i hjertet af Rom, er den mindste bystat i verden. Takket være de mange verdensberømte seværdigheder, kommer flere millioner besøgende hvert år for at se kunstsamlingen. Højdepunkter inkluderer Michelangelos “Adams skabelse” og Leonardo da Vincis “Sidste nadver” i det Sixtinske kapel. Den virtuelle rundvisning finder du her.

Bode Museum, Berlin

Museet har over 1.900 skulpturer, malerier og andre kunstskatte. Den store samling af skulpturer er en af de største og ældste i verden. Dertil kommer en samling af byzantinsk kunst samt en større møntsamling. Et af de store værker er rytterstatuen af fyrst Frederich Wilhelm. Du kan få en 360° rundvisnings i 61 af museets udstillingssale her.

Rijksmuseum, Amsterdam

Ønsker du en rejse gennem 800 års hollandsk kunsthistorie? Rijksmuseum, der er det hollandske nationalmuseum, huser den mest omfattende kunstsamling i landet. Museet har fokus på værker af hollandske mestre som Rembrandt og Vermeer. Men museet huser også mange udstillinger af andre verdensberømte kunstnere. Kunstelskere kan besøge museet her.

Das Kunsthistorische Museum, Wien

Wiens kunsthistoriske museum er et af de mest imponerende museer i Europa. Det huser de skatter, der tidligere tilhørte Habsburg-familien. Museet viser værker fra middelalderen såvel som en imponerende samling af egyptisk-orientalske kunst. Interesserede kan finde den virtuelle rundvisning her.

National Gallery, London

Selvom ”National Gallery” ikke er så kendt som Louvre, er det britiske kunstmuseum et af de mest besøgte kunstmuseer i verden. Den enorme samling indeholder gamle og nyere klassikere som Paul Cézanne, Jan van Eyk, Hans Holbein, Rembrandt og William Turner, der er en af de væsentligste engelske romantiske malere. Du finder rundvisningen her.

National Museum of Natural History, Washington

National Museum of Natural History er et af de største naturhistoriske museer i verden. Der er information og udstillinger om mange forskellige emner – såsom rumforskning, livet i havet, indianernes forskellige kulturer og selvfølgelig dinosaurer. Skulle børnene keder sig derhjemme, så tag en virtuel rundvisning på museet med hele familien. Her er linket til turen på museet.

Musée D’Orsay, Paris

Musée D’Orsay er et af de mest berømte og populære museer i Europa. Det er kendt verden over for sin samling af impressionistiske malerier, men giver også en bred indsigt i andre kunstformer som skulptur, dekorativ kunst, fotografering og arkitektur. Kunstelskere kan besøge museet på Google Arts & Culture via dette link.

Det arkæologiske museum, Athen

Det nationale arkæologiske museum i Athen giver et omfattende overblik over alle kulturer, der har været gennem tiderne i Grækenland, med fokus på det gamle Grækenland. Museet huser over 11.000 genstande og kunstværker fra denne periode. Da museet er så stort, at du alligevel kun kan se en brøkdel af genstandene, er det oplagt at tage på en virtuel opdagelsesrejse. Fotos og oplysninger om det arkæologiske museum i Athen finder du her.

Uffizi, Firenze

Uffizi har en af verdens ældste kunstsamlinger. Malerier fra det 13. til det 18. århundrede, herunder klassikere af Leonardo da Vinci, Michelangelo, Botticelli, Titian og Caravaggio. Hele samlingen er fordelt på 50 udstillingssale. Her finder du udstillingernes billeder i høj opløsning samt mange informationer.

Australian Museum, Sydney

Australian Museum er verdens ældste naturhistoriske museum. Det er internationalt anerkendt for sin forskning inden for naturhistorie, antropologi og zoologi. Museet anses for et af de væsentligste inden for disse områder. Ud over det unikke dyreliv i Australien har museet også fokus på de aboriginernes historie. Der findes også adskillige modeller og skelet af dinosaurer. På “Google Arts & Culture Tour” kan du udforske museet mere detaljeret.

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig bragt på vores tyske søsterside www.insideflyer.deHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *