4 tips til at opleve Golden Gate broen i San Francisco

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

4 tips til at opleve Golden Gate broen i San Francisco er nødvendigt om du ikke har besøgt området før og vil have det meste ud af det.

Golden Gate broen i San Francisco er kendt over hele verden og en stor turistattraktion for alle der kommer til byen. Den er et af de mest fotograferet motiver og alle der ser et billede med broen på, ved med det samme hvor vi er henne i verden. Så siden åbningen i 1937 har broen skabt mange magiske billeder. De fleste af os har helt sikkert set broen indhylet i tågen eller med San Francisco i baggrunden.

Jeg har selv besøgt San Francisco over 15 gange efterhånden, og forsat tager jeg en tur til området omkring broen. Både på den ene og den anden side af broen. Jeg nyder at køre over broen og holde et kort stop på bakkerne for at få et af det gode kig over broen, byen og området generelt.

For at gøre det lettere for andre har jeg samlet disse 4 tips for at gøre oplevelsen af Golden Gate optimal.

1. Kør over broen i bilen eller på cykel

Lej en bil og kør over broen i enten bil eller på cykel. Det er helt klart et af det bedste tips jeg kan give. Det giver en super oplevelse og giver også adgang til området på den modsatte side af byen. På den måde bliver du en del af de over 100.000 køretøjer som hver dag krydser broen.

BF - San Francisco - Golden Gate Broen - biler på broen

Så ved at leje en bil kan du tage en dag ud af kalenderen og se broen fra bilen, få et fantasktisk kig ud over broen og byen fra bakkerne (se tips 4) og forsætte oplevelserne og tage en tur op til Napa Valley og se det efterhånden ret så berømte vinområde. Dette er helt klart en dag værd og ikke noget der kræver meget logistik, da det er muligt at leje biler, fra de kendte udlejningsfirmaer, flere steder i byen til ganske rimelige penge.

2. Gå over broen

At gå over broen giver endnu mere til den magi der omringer broen og dens historie. På både Nord -og Sydsiden er der ret gode områder, hvor man kan få gode billeder og oplevelser med hjem til fotoalbummet.

Det er helt sikkert at gå på broen, da den har vej, kun for gående. Det er den side der vender mod byen og tillader helt perfekte muligheder for et “Golden Gate Selfie” med byen i baggrunden.

Husk at have godt med tøj med, da det kan blæse noget mere og være køligere, på broen – uanset årstiden.

3. Se broen fra vandet

Der er flere operatører, som fra det centrale San Francisco har “cruises” hen under broen. Dette giver et helt andet perspektiv af broen og dens størrelse. De to tårne er næsten 227 meter høje og det ser meget imponerende ud fra vandet af.

Dertil kan man komme på mere romatiske “cruises” med “dinner & dance”, hvor også solnedgangen ses. Samtidig med at man kommer forbi Alcatraz og ser denne fra vandsiden.

Nogle af operatørene er “Red & White” eller “Blue & Gold”, som begge har mange afgange hver dag. Over 15 afgange kan de tilbyde, så det kan passe ind i alle planer.

4. Vandreturer i området på begge sider af broen

Der er 3 områder, hvor det er helt perfekt til små vandreturer.

Det første område (markeret med “1” på kortet) er på “by-siden” af broen. Dette er Fort Point delen og så langs kysten. Et af stederne er stranden “Bakers Beach”, hvor der er en god udsigt over broen og vandet. Dette er også et godt udgangspunkt for at se en af de gode solnedgange som San Francisco også er kendt for. Der er mange stier i dette område og flere udsigtspunkter. Det er muligt at tage bilen og tage en tur hvor man kommer tættere og tættere på broen. Der kunne man starte lidt længere væk ved resturanten “Cliff House”, som er ved “indgangen” til San Francisco fra vandsiden.

Det andet område (markeret med “2” på kortet). Dette er reelt et gammel militær område kaldet “Fort Baker”. I dag er det nedlagt, da der ikke længere er den store trussel for fjendtlig angreb ad vandvejen. Der er nu et Yacht klub og museum, samt en aktiv redningsstation.

Det er muligt at parkere på området og tilbringe god tid, eventuelt medbringe noget mad og drikke. Dette område kaldes “Vista Point”

Der er også lige efter man har passeret broen muligt at komme ind på det “centrale turist område” og der kan købes lidt at spise og drikkevarer. Det giver også en rigtig god fotomulighed over broen.

Det tredie område (markeret med “3” på kortet) giver, ud over vandreturer i et meget bakket terræn, også de bedste fotomuligheder. Dette af både broen og byen i baggrunden. Man starter med at køre af motorvejen lige efter broen, og sætter kursen til “Battery Spencer”.

BF - San Francisco - Golden Gate Broen - Battery Spencer

Der kan man tage en tur kaldet “Kirkby Cove Hike”. Det er muligt at parkere bilen ved “Battery Spencer”, hvor der er en lille parkeringsplads. “Battery Spencer” er det gamle militæranlæg, hvor man kunne beskyde angribende skibe før det kom ind til San Francisco.

Kort over området omkring Golden Gate broen og hvor man kan få gode vandreture.
Kort over området omkring Golden Gate broen og hvor man kan få gode vandreturer.

Om der er andre gode råd og tips, så skriv dem som en kommentar til denne artikel herunder.

 Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Kommentarer

 1. Frank siger

  Hej. Jeg synes at have læst flere andre stedet at pylonerne er 227 meter høje og ikke 290 meter som du skriver.
  Husker da Storebæltsbroen blev indviet var den verdens største hængebro i nogle måneder til en i Japan slog den.
  Og STB er pylonerne 250 meter høje, så det underbygger min påstand om at du har skrevet forkert??

  • Henrik Olsen Henrik Olsen siger

   Fandt forøvrigt grunden til at jeg havde skrevet næsten 290 meter. Det er fordi at selve pylonens samlede højde – inklusive det under vandet kommer tæt på de 290 meter. Så dette er naturligvis ikke helt præcist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *