$5 millioner stjålet fra Lufthansa fly i Brasilien

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Et Lufthansa fly er i São Paulo blevet berøvet under læsningen af flyet

Flyet som skulle være fløjet fra São Paulo til Dakar og videre til Frankfurt, med blandt andet $5 millioner ombord, var af typen MD-11F – et af Lufthansa Cargos mest hyppigt brugte flytyper.

Flyet blev berøvet under læsningen af varer. Røverne kom ind i lufthavnen, i biler der var malet til at ligne de biler der bliver brugt i lufthavnen. Banditterne kidnappede to sikkerhedsvagter, og stormede ind med skarpladte rifler, lige som pengetransporten med de $5 millioner blev losset.

Røveriet virkede meget velkoordineret, og næsten som i en film, udtaler flere vidner om episoden. Røverne nåede væk, allerede inden politiet ankom, og der blev dermed ikke anholdt nogen. Området omkring Viracopos lufthavnen i Campinas i São Paulo stat er generelt plaget af røverier af vejtransport – dog sker det mere sjældent at røverne går efter flyvemaskiner.

Viracopos er den største fragtlufthavn i Brasilien, og har haft en vækst på omkring 20% det sidste år, hvilket har medvirket til hurtige omstruktureringer, der i sidste ende betyder at sikkerheden er blevet svækket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *