5 vigtige råd til internetsikkerhed på rejsen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det er højsæson for rejser til udlandet, derfor giver vi her en reminder samt gode råd om hvilke forholdsregler du bør tage, når du er på internettet på rejsen.

Der er altid mange ting at holde styr på i forhold til internetsikkerhed, men særligt når du er i udlandet. Når du er afsted på ferie og ikke har et sikret netværk bør tage ekstra forholdsregler.

Hos netkablet.dk har vi samlet en række gode råd, som kan hjælpe dig, så du ikke kommer galt afsted.

Brug et VPN-program

Et VPN-program kan fungere som camouflage for din internettrafik. Programmet skjuler din IP-adresse og krypterer din forbindelse, så andre ikke kan følge med i hvad du laver.

Det fungerer på den måde, at din trafik først sendes forbi en såkaldt VPN-server, hvorefter trafikken sendes videre med en ny IP-adresse.

På den måde kan andre ikke se forbindelsen mellem din internettrafik og din computers IP-adresse.

Der findes en række forskellige VPN-programmer. De bedste er abonnementsbaserede og koster fra 50 kr/md og opefter. Der findes dog også gode gratis programmer, men bemærk at de kommer med en begrænsning på enten datamængde eller hastighed.

Gode gratis programmer er Windscribe, Hide.me og Tunnelbear.

Brug af åbne og offentligt tilgængelige netværk

Det her afsnit burde egentlig udelukkende fraråde brugen af åbne og offentligt tilgængelig Wi-Fi spots. Problemet er, at de altid bliver brugt alligevel, og derfor handler dette afsnit i stedet om at begrænse risici.

Brug altid åbne Wi-Fi spots med omtanke, og undgå at indtaste personfølsomme data, når du benytter disse gratis spots.

Log kun på spots, hvor du er sikker på hvem der udbyder det. Nogen gange – særligt i turistområder – laver hackere åbne WiFi-spots til at lokke turister i en fælde. Disse spots har typisk navne, som får én til at tro, at det tilhører en nærliggende resturant, café eller et hotel.

Sørg derfor altid for, at stedet du logger på hos selv har oplyst, at de har en åben Wi-Fi adgang. VPN-programmer er dog altid den bedste løsning i forhold til dette – og de findes også til mobiltelefoner.

Skjul dine kreditkortoplysninger og logins

Når du bruger dit dankort, logins eller andre personfølsomme data på nettet, bør du have samme mentalitet, som når du bruger dem fysisk.

Du vil formodentlig aldrig vise dit dankort, login eller Nem-ID til personer du ikke kender, og på samme måde er det godt at sløre disse oplysninger på nettet. Der findes rigtig gode programmer til at camouflere dine personlige oplysninger. Et par af dem er MaskMe og Blur.

De fungerer på den måde, at de camouflerer dine oplysninger når du taster dem ind, så de ikke kan tilgås for uvedkommende. Hvis nogen kigger dig over skuldren, eller har hacket din computer, så ser de ikke de faktiske tal du indtaster, men i stedet nogle tilfældige tal, som disse programmer indtaster for at skule dine data.

Netbank og E-boks

Det gode ved netbank og E-boks er at man skal bruge Nem-ID for at foretage overførsler eller lignende.

Problemet er dog, at flere og flere tager et billede af deres Nem-ID og gemmer det på telefonen eller computeren. Dette frarådes på det kraftigeste, da hackere let kan få adgang til dine filer, hvis du ikke tager dine forholdsregler.

Brug altid et sikkert netværk til at tjekke netbank og E-boks og bedst af alt et VPN-program. Læs mere i denne uddybende artikel på Netkablet.dk.

Følger du disse råd er du godt beskyttet på rejsen.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *