7 anledninger til en weekendtur til Oslo i 2020

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Vil du se Skriget i de helt rigtige omgivelser? Det ikoniske nye Munch-museum åbner til foråret. Men det er ikke den eneste grund til at kunstelskere og alle andre bør besøge Oslo i 2020. I år kan turister også stå på ski i hovedstaden midt om sommeren og udforske et af verdens mest betagende biblioteker.

2020 er året for de røde løbere, aftenkjolerne og champagnen – i hvert fald i Oslo. Eftersom flere omfattende projekter endelig for første gang kan slå dørene op for offentligheden, kan turister nærmest ikke vælge en mere spændende tid til et besøg i Norges hovedstad. Her er de bedste anledninger til at bestille Oslo-billetten allerede nu.1. Det nye Munch-museum

Edvard Munch er en af verdens mest betydningsfulde kunstnere, og det nye, ikoniske Munch-museum i byens centrum byder på stemningsfulde, engagerende og moderne kunstoplevelser. Museet er et af verdens største museer tilegnet en enkelt kunstner. Munchs kunst vises på tre permanente udstillinger, hvilket betyder, at mange af hans 28000 værker er fremme hele tiden. Midlertidige udstillinger præsenterer værker af kendte norske og internationale kunstnere samt innovative samtidskunstnere. Samlet set kan museumsgæsterne bevæge sig gennem elleve udstillingssale på syv af bygningens tretten etager.

Her arrangeres også koncerter, litteraturoplæsninger og andre kulturelle aktiviteter. Hele familien kan skabe kunst sammen på et af kunstværkstederne. Hvis de besøgende har brug for en pause, finder de en restaurant på 13. etage. Der er gode chancer for, at man bliver siddende lidt for at nyde både maden og den spektakulære udsigt.
Museet åbner i foråret 2020.
www.munchmuseet.no

2. Oslos hovedbibliotek Deichman Bjørvika

Landets mange biblioteker er måske årsagen til, at nordmænd læser mere end nogen andre i Europa. Det nye bibliotek i Bjørvika er helt klart kvalificeret til en plads på listen over exceptionelle norske biblioteker. Den moderne bygning er tiltænkt en rolle som et gratis fællesområde, hvor man kan føre samtaler og diskussioner, samt med plads til læring – og naturligvis også læsning.
Åbner 28. marts 2020.
www.deichman.no

3. Indendørs skiløb på SNØ

Nu kan selv sommer-turister stå på ski i Oslo. 20 minutters togkørsel fra centrum har indendørs-skiarenaen SNØ alpine bakker til både øvede og nybegyndere. Der er også en terrænpark og langrendsskispor med udfordringer for alle niveauer.
Arenaen kommer at holde åbent året rundt fra januar 2020.
www.snooslo.no

4. Den kulturelle destination Ramme

Ramme er en helt ny destination syd for Oslo. Ejendommen tilhørte førhen Edvard Munch, som malede nogle af sine berømteste værker her. ”Det sted, jeg har, er næsten det smukkeste langs hele kysten”, skrev han til sin moster Karen i 1910. Men Ramme handler ikke kun om Munch, der arrangeres også kunstudstillinger, teaterstykker, koncerter og andre kulturelle aktiviteter. De besøgende kan bo på Ramme fjordhotel, spise økologisk mad fra Ramme gård og gå ture i skoven eller parken. Åbner i foråret 2020 med en stor Munch-udstilling i samarbejde med Munch-museet.
www.ramme.no

5. Klimahuset i botanisk have

Lær alt om klimaet i det nye klimahus i Oslos botaniske have. Målgruppen er først og fremmest unge mennesker, men der er meget at fordøje for hele familien. Her får man ikke blot viden om, hvad klimaforandringerne betyder for planeten, men også om de mulige løsninger.

Åbner som en del af det Naturhistoriske museum i foråret 2020.
Læs mere om klimahuset her.

6. Oslo Filharmoniens nye chefdirigent

Selv om han kun er 23 år, er der store forhåbninger til Oslo Filharmoniens nye chefdirigent Klaus Mäkelä. “Hans store musikalitet og markante kunstneriske fortolkninger har allerede givet ham en enestående international status”, siger Ingrid Røynesdal, VD for Oslo Filharmonien.

Klaus Mäkelä tiltræder i august 2020, men står i spidsen for en række koncerter fra og med februar.
www.ofo.no

7. Det nye Nationalmuseum

I 2021 åbner Nordens største kunstmuseum. Her skal samlingerne fra Nationalgalleriet, Museet for samtidskunst og Kunstindustrimuseet endelig samles under et og samme tag. For tiden kan besøgende tage et kig på informationscentret Mellomstasjonen for at se, hvordan det store kunstmuseum kommer til at se ud, når det er helt færdigt. Der er også mulighed for at gå en guidet tur eller høre et oplæg fra en kunstner.
www.nasjonalmuseet.no

Søg efter de billigste flybilletter

Der er mange gange at SAS og Norwegian har kampagnepriser på flybilletter til Oslo.

Vi anbefaler at du bruger en søgemaskine, da du ofte der kan få de samme billetter billigere end på SAS hjemmesiden. Vi anbefaler at bruge Momondo – klik her for at prøve.
Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Must-have sommergadgets - op til 50% rabat.

Kommentarer

  1. Jan Buch Andersen siger

    Der står her, at man kan se Skrik på det nye Munch museum, men er det verificeret! Skrik er i dag på Nasjonalmuseet, men er der planer om at det skal flyttes? Samtidig åbner det nye Nasjonalmuseum også, og det vil jo være en af deres største attraktioner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *