7 magiske steder at fejre nytår i Sydøstasien og Down Under

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Skal nytåret 2020 være et af dem, du aldrig glemmer? Så bør du overveje at rejse mod Sydøstasien eller Down Under til Australien og New Zealand. Her er eksklusive rooftop-barer, hvorfra nogle af verdens største fyrværkerishows kan opleves – men også stille palmestrande og jungler, hvor du i ro og mag kan byde det nye år velkommen.

Nytårsaften deler vandende. Nogle elsker det, og andre ser det som en festaften, der aldrig rigtig lever op til forventningerne. Har du lyst til at prøve noget helt nyt, kan du skifte decembers vinterkulde ud med varmere himmelstrøg og opleve, hvordan andre kulturer byder det nye år velkommen.

Få mest muligt ud af ferien med Singapore Airlines

Rejser du med ​​Singapore Airlines er du garanteret komfort og førsteklasses service på flyrejsen dertil. Flyselskabet, der er det mest prisvindende i verden, har det største rutenetværk i hele Sydøstasien. Det giver dig mulighed for at komme hurtigt frem og få mest muligt ud af dine dyrebare feriedage.

Vores omfattende rutenetværk gør det nemt og ubesværet at rejse til spændende destinationer i Australien, New Zealand og Asien. Vi er kendt for vores gode service og komfort, og det er grunden til, at vores rejsende vælger at flyve med os igen og igen. Vores gæster slapper af allerede på flyet, hvilket betyder, at flyvningen er en del af ferien.

Allan Hoffery, der er Sales and Communications Manager hos Singapore Airlines i Norden

Thailand: Kunstnerisk festfyrværkeri i Bangkok

Bangkok er i sig selv en magisk by, men på årets sidste dag forvandles byen til én stor farvestrålende gadefest. Ved Chao Phraya-floden får du en fantastisk udsigt over et fyrværkeri, der er så kreativt og imponerende, at det kan betragtes som et kunstværk. Hvis du hellere vil opleve fyrværkeriet fra fugleperspektiv, er der masser af eksklusive tagterrasser og rooftop-barer. Gå efter et bord hos Gaggan, der med sine to Michelin-stjerner betragtes som en af Asiens bedste restauranter. Skal det være low key, kan du søge mod W Market i Phra Kanong, hvor der er livemusik, eller backpacker-området på Khao San Road. Du kan desuden følge med i andre byers nytårsfest på storskærme og måske endda udse dig næste års destination. 

Singapore Airlines tipper: Kan du ikke få nytårsfester nok, så besøg også Bangkok i april, hvor det thailandske nytår Songkran finder sted. Festligheden kan bedst beskrives som en kæmpe vandkamp.

Sådan kommer du dertil: Singapore Airlines flyver fem gange ugentligt fra Københavns Lufthavn til Singapore Changi Airport, hvor der er 42 direkte afgange til Bangkok om ugen.

Bali: Yoga og spirituel sjælefred i Ubud

Hvis dit mål er at komme så langt væk fra fest og støj som muligt, bør du søge mod byen Ubud – Balis kulturelle og spirituelle centrum. På trods af det øgede antal turister har byen masser af charme. Her kan udforskes alt fra gamle templer og majestætiske paladser til frodige rismarker ved Tegallalang, som opleves bedst på cykel. Ubud er også populært blandt yoga-udøvere – et tip er Yoga Barn, et internationalt kendt yogacenter, som folk valfarter til fra alle verdenshjørner. I Ubud skal du ikke forvente et stort nytårsfyrværkeri, men en funklende stjernehimmel kan også noget.

Singapore Airlines tipper: I Ubud er der bjerge, smuk natur og rig mulighed for at koble af. Kombinér besøget med en af øens smukke palmestrande længere sydpå for en komplet nytårsrejse til Bali.

Sådan kommer du dertil: Singapore Airlines flyver fem gange ugentligt fra Københavns Lufthavn til

Cambodja: Fascinerende templer og kulinariske specialiteter i Siem Reap

Siem Reap er uden tvivl stedet at være til nytårsaften i Cambodja. Byen er særligt kendt for sine charmerende gader, spændende shopping-muligheder og lækre mad. Til nytår slår den berømte Pub Street alle de omkringliggende barer og gyder sammen til én stor udendørs natklub, hvor både lokale og turister forventningsfuldt danser rundt og afventer nedtællingen til årsskiftet. Højdepunktet i Siam Reap er det hundrede år gamle tempelkompleks Angkor Wat, der dækker et enormt område dybt inde i junglen og siden 1992 har været udnævnt til UNESCO-verdensarv. Besøg templet ved solopgang og husk kameraet, for det er næsten uvirkeligt smukt.

Singapore Airlines tipper: På det gamle marked Phsar Chas kan man opleve et ægte cambodiansk marked med alt, hvad det indebærer. Der er kyllingefødder, blæksprutte… og sprøde, dybstegte fugleedderkopper! Med andre ord en nytårsmenu, du sikkert ikke har prøvet før.

Sådan kommer du dertil: Singapore Airlines flyver fem gange ugentligt fra Københavns Lufthavn til Singapore Changi Airport, hvor der er 8 direkte afgange til Siem Reap International Airport om ugen.

Filippinerne: Dyk med hvalhajer og havskildpadder i Cebu

Hvis du er undervandsentusiast, er Cebu stedet, du skal tilbringe nytår. Øen, der ligger i Visayas-regionen, har nemlig ry for at være et af verdens bedste steder at dykke og snorkle. Her tilbydes udflugter, hvor du kan opleve koralrev, havskildpadder og hvalhajer helt tæt på. Vil du hellere blive på landjorden har du rig mulighed for at vandre og opleve naturen i Sudlon National Park. Selvom Cebu mest tiltrækker på grund af sit vand og luksuriøse resorts, skal man ikke snyde sig selv for et besøg i Cebu City, som er en moderne filippinsk storby med et historisk islæt fra den spanske kolonitid.

Singapore Airlines tipper: Er du på udkig efteren helt enestående dykkerlokation, skal du søge mod havgrotterne – et smukt og anderledes naturfænomen, som tiltrækker fotografer og dykkerentusiaster fra hele verden.

Sådan kommer du dertil: Singapore Airlines flyver fem gange ugentligt fra Københavns Lufthavn til Singapore Changi Airport, hvor der er 14 direkte afgange til Cebu om ugen.

Singapore: Oplev alt det bedste fra hele Asien i Singapore

Udover at være både ren og pæn er Singapore også en multikulturel by med utrolig mange spændende aktiviteter. Her finder du kæmpemæssige shopping-centre, luksuriøse spabade, guidede cykelture, magiske parker og lysshows. Den mest populære nytårsfest finder sted ved Marina Bay, hvor tusindvis samles for at beundre det fantastiske fyrværkeri ved verdens højeste pariserhjul, Singapore Flyer. Hvis du hellere vil byde det nye år velkommen på en af byens lækre restauranter, kan du tage til Clarke QuayPadang City Hall eller Benjamin Sheares Bridge, som tilbyder en smuk udsigt i lidt mere rolige omgivelser. Skal aftenen stå på fest, skal du søge mod Siloso Beach, hvor festen varer hele natten.

Singapore Airlines tipper: Singapore Zoo er en af verdens bedste og kendt for at have specialdesignede indhegninger, som får det til at virke, som om dyrene er tættere på, end de faktisk er. Du kan også tage på natsafari, hvor du kan opleve de nataktive dyr og følge deres gang i mørket. Perfekt til børnefamilier!

Sådan kommer du dertil: Singapore Airlines flyver fem gange ugentligt fra Københavns Lufthavn til Singapore Changi Airport.

Australien: Fyrværkeri og opera i Sydney

Selvom det er oplagt, kommer man ikke udenom Sydney, når de mest fantastiske steder til nytår skal findes. Udover et skønt klima, har den australske storby også et utal af smukke strande. Til nytår danner Sydney Habour Bridge ramme om et spektakulært fyrværkeri, som folk valfarter til fra hele verden for at se. Fyrværkeriet opleves bedst fra den botaniske have eller en båd på vandet. Vil du gøre oplevelsen ekstra eksklusiv, så kombiner fyrværkeriet med en forestilling i en af verdens mest ikoniske bygninger – Sydney Opera House. Herfra kan nytårsshowet betragtes i rolige omgivelser med et glas bobler i hånden.

Til nytår danner Sydney Habour Bridge ramme om et spektakulært fyrværkeri. Foto: Pixabay

Singapore Airlines bedste nytårstip: Rejser du med børn, og kan de ikke holde sig vågne til midnat, så se nytårsshowet kl. 21, hvor det bliver vist første gang.

Sådan kommer du dertil: Singapore Airlines flyver fem gange ugentligt fra Københavns Lufthavn til Singapore Changi Airport, hvor der er 35 direkte afgange til Sydney Airport om ugen.

New Zealand: Kombinér storby og vild natur i Auckland

Hvis du vil være en af de allerførste i verden til at dele et nytårsbillede på din instagram, så er Auckland stedet at opholde sig, da New zealænderne er nogle af de første i verden til at tage imod det nye år. Fra Sky Towers 190 meters højde har du de bedste forudsætninger for at opleve byens fyrværkerishow. Bygningen roterer én omgang i timen, så man kan få hele udsigten med. Hvis du hellere vil feste i gaden, er den pulserende Ponsonby Road et godt bud. Dagen derpå kan du hoppe ombord på en af færgerne ved Waitemata-havnen og tage ud til vulkanøen Rangitoto, hvorfra der er et flot kig tilbage på byen. Det er ikke usædvanligt at støde på delfiner og pingviner – hvis du er heldig, kan du sågar spotte hvaler.

Singapore Airlines tipper: Husk endelig at sætte tænderne i en omgang fish & chips, som Auckland er særlig kendt for at mestre. Til den søde tand kan du lægge et smut forbi isbutikken Giapo, hvor en tur i den lange kø er det hele værd. Her er hjemmelavet is og ultra pyntede vafler.

Sådan kommer du dertil: Singapore Airlines flyver fem gange ugentligt fra Københavns Lufthavn til Singapore Changi Airport, hvor der er 11 direkte afgange til Auckland Airport om ugen.

Book din rejse via Singapore Airlines hjemmeside her.

Foto: Singapore AirlinesHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *