Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.
Det hænder fra tid til anden, at jeg i samtaler med folk fra nær og fjern løber ind i snakken om det at rejse jorden rundt. Sådan én kunne man da godt have lyst til? Og samtalen kan fortsætte til langt ud på natten og fyldes med de vildeste idéer og drømme, men når man vågner næste morgen, så er det studiet, arbejdet, lektierne, cafeturene med vennerne eller hygge hos bedsteforældrene – den gode og sikre hverdag, der kalder på én – og drøm forbliver, drøm. Min bedre halvdel og jeg har valgt at stikke af og faktisk gøre drøm til virkelighed – nemlig at tage jorden rundt på 222 dage.
Hvem er jeg?
Jeg er en ung gut i midten af 20’erne med en bachelorgrad i Internationale Studier og Kommunikation fra Roskilde Universitet, bosat i København. Som de fleste herinde har selve det at rejse, måden at gøre det på og alt det udefinerbare, man tager med sig hjem, altid gjort mig sulten efter mere. I de seneste tre år har min kæreste og jeg i både løse og faste vendinger diskuteret en jordomrejse og igennem 1,5 år knoklet på at få sparet sammen. I august 2016 købte vi billetten og i november stak vi afsted – dansk jord ser vi først igen, juni i år.
Motivation
Det kan være udfordrende at svare kort på, hvorfor vi skulle afsted, så jeg vil modsvare det med, hvorfor ikke? Selvom en del nok vil mene, at jeg burde have fortsat direkte videre på min kandidatuddannelse og komme ud på arbejdsmarkedet, kan jeg ikke lade være med at blive draget af at følge min lyst og gøre det, som jeg brænder for netop nu. At komme ud og udforske verden – for vi har så meget at lære af den. Den kandidat uddannelse kan altid komme og 8 til 16-jobbet kan hurtigt nok blive en realitet, hvis det altså får lov.
Destinationer
At tage beslutningen om at rejse jorden rundt var nok nemmere end at blive enige om, hvor vi skulle hen. I starten arbejdede vi ud fra, hvor vi ikke havde været, steder ingen venner og bekendte havde været, og hvilke af de var vi nysgerrige på. Så var listen nede på 50 lande. Derudover var vi tidsmæssigt bundet af skulle være hjemme til juni, så hvis vi valgte for mange, ville vi slet ikke nå at se noget. Det var og er essentielt for os at kunne tillade os at rejse langsomt og suge indtryk til os. Læg dertil klima. I en rygsæk kan der være meget tøj, men det er svært at kombinere en garderobe til vandring i Nepal med rundrejse i Myanmar og safari i Tanzania. Dér røg Nepal fra. Denne proces gentog vi over mange gange og langsomt faldt der flere lande ad listen. Det var ret udfordrende at Til sidste stod vi tilbage med disse:
- Tanzania
- Thailand
- Myanmar
- Vietnam
- Cambodia
- Fransk Polynesien
- Hawaii
- Ecuador
- Peru
- Bolivia
Og hvor starter man så?
Umiddelbart tænkte vi at flyve vest på mod Sydamerika, Hawaii, Fransk Polynesien og derfra videre mod Asien og slutte i Tanzania. Men ved nærmere eftertanke syntes vi, at Tanzania kunne gå hen at være en hård og meget kontrastfyldt destination at nå frem til efter 7 måneders. Det føltes meget bedre at skulle tage den til at starte med og derfra få noget hår på brystet til at klare lidt af hvert på resten af færden.
Jeg glæder mig til at tage Jer med på vores rejse hen over det næste halve år, hvor jeg hver anden uge vil sende beretninger hjem nogle af de eventyr, vi kommer ud på. I næste artikel kigger på, hvordan vi sammen med Star Alliance fik lavet én samlet billet.
Let’s get lost.
Spænende 🙂