Aalborg Rejsefestival: Det skete der

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det var søndag, og Aalborg lufthavn, bød velkommen til lufthavnen første rejsefestival nogensinde. InsideFlyer var naturligvis ude og kigge nærmere på weekendens begivenhed.

Den første rejsefestival i Aalborg lufthavn er vel overstået. Hvilke nyheder blev præsenteret under weekendens begivenhed, og levede rejsefestivalen op til forventningerne. Det kigger vi nærmere på, i dette tilbageblik fra søndagens begivenhed i det nordjyske.

Faciliteter og aktiviteter på rejsefestivalen

Først og fremmest handler en rejsemesse om at der er en masse rejseudbydere, i form af både flyselskaber, og rejsebureauer til stedet, og var der det her på rejsefestivalen i Aalborg? ja det synes vi bestemt at festivalen levede op til. Af aktiviteter, blev der holdt en masse foredrag om rejsebranchen, og vi fra InsideFlyer deltog i 3 af disse foredrag. De foredrag vi deltog i, var fra 2 af landets førende rejsebureauer, i form af Spies og Bravo Tours, men mere om det senere.

Hvad særligt havde lufthavnen så gjort for at skabe de perfekte rammer for en rejsemesse af denne kaliber, som også er den eneste rejsemesse i Danmark som finder sted i en aktiv lufthavn.

Lufthavnen, havde blandt andet omdannet et område af sit sædvanlige “Airside” område til “landside”. Dette blev gjort ved at man satte spånplader op mellem Gate 3 og 4, sådan at det sædvanlige Airside område i Aalborg Lufthavn blev gjort et stykke mindre end det er til hverdag.

Foruden at gøre det sædvanlige airside område mindre, så havde Aalborg lufthavn også allieret sig med flere andre aktører, for at skabe nogle rammer for en vellykket rejsefestival.

Nyheder, og stærke rygter der kom frem på Aalborg Rejsefestival

Hvad er en rejsefestival uden rygter der florere og nyheder der præsenteres? Jo, vi fra InsideFlyer, fik blandt andet en snak med salgsrepræsentanterne fra KLM der var dukket op., Hvilke planer havde selskabet i støbeskeen?.

Først og fremmest vender KLM tilbage til Aalborg Lufthavn med den 4 daglige afgang igen fra den 26. Marts 2023, hvor sommertrafikprogrammet atter træder i kraft fra den nordjyske lufthavn.

Derudover, har KLM’s skandinaviske kontor sendt en ønskeliste til Amsterdam og Paris, hvor der blandt andet skulle figurere et ønske om en Aalborg – Paris rute i blandt ønskerne. Tiden må dog vise om der rent faktisk kommer en Air France rute til Aalborg. Det er ikke usandsynligt at der inden for de næste par år skulle komme en Paris – Aalborg rute, idet at Air France får frigjort kapacitet, grundet restriktioner i det franske indenrigsmarked.

Hos KLM arbejdes der på at komme op på 4 daglige afgange hele året fra Aalborg, fremfor de nuværende 2-3 daglige i vinterhalvåret og 4 daglige om sommeren. KLM’s repræsentanter, kunne dog ikke svare på om der fra vinteren 2023, atter vil være Boeing fly tilstede i den nordjyske Lufthavn som der blandt andet blev fløjet med tilbage i 2019. Derudover kom det frem, at KLM er tilbage på 90% af sit samlede skandinaviske trafikprogram i forhold til før Covid-19. Blandt nogle af manglerne er noget kapacitet til blandt andet Göteborg.

SAS?

Udover at vi fra InsideFlyer, havde et godt interview med repræsentanterne fra KLM, så forhørte vi os også ved SAS. Var der nyheder at finde i Aalborg i løbet af det næste år udover New York ruten som allerede er annonceret?. Disse spørgsmål kunne vi ved SAS ikke rigtig få svar på, trods vi både forhørte os om, frekvenser og eventuel en genåbning af ruten til Stockholm.

Bravo Tours

Også hos det danske Bravo Tours kunne præsentere nyheder. Selskabet lancere fra Aalborg 2 nye muligheder for at rejse fra Aalborg. Den ene destination er Peloponnes i Grækenland, og den anden er La Palma fra Aalborg i Vinter 23/24. Der er dog lige et “MEN” omkring Peloponnes. Bravo Tours indsætter IKKE fly fra Aalborg der til i første omgang, men de har indgået aftale med SAS om at man kommer med på en indenrigsflyvning før man kommer i transfer i København før den videre færd. Det i sig selv er en nyhed, der er værd at fortælle om, idet at Bravo Tours ikke tidligere har tilbudt denne mulighed for transitflyvning over København på en “charterrejse”.

Det skal dog bemærkes her at Bravo Tours flyver med utallige luftfartsselskaber både ruteselskaber og charterflyselskaber, så flyvning med rutefly over eksempelvis Amsterdam og Frankfurt er ikke nyt, men det er nyt at det foregår på Aalborg – København for videre forbindelse.

Bravo Tours foredrag

Hvad gik foredragende fra Bravo Tours med Peder Hornshøj så i sin enkelthed ud på? I det første af 2 foredrag, fik man et indblik i hvordan det er at drive rejsevirksomhed, som er et af landets største rejsebureauer. Peder fortalte i et humoristisk humør, om alt det med flyplanlægning, og at chartre et helt fly fremfor et halvt. for at sende glade feriegæster afsted til sydens sol. Ved Bravo Tours vægter de højt at der SKAL være en dansktalende guide på ens feriedestination, om ferien så foregår i Kenya på Safari, eller ved Poolen på Mallorca, er det en af grundstene i det danske rejsebureau udtalte Peder Hornshøj.

Bravo Tours, har ligeledes lanceret 5 nye tilbud som rejsende kan gøre brug af, som finder den perfekte rejse ud fra de kriterier man søger rejsen efter.

Forplejning og og øvrige aktiviteter på Aalborg Rejsefestival

Udover foredrag, og en masse salgsrepræsentanter fra en masse rejsebureauer, hvad kunne Aalborg Rejsefestival så diske op med? På Aalborg Rejsefestival blev de første 500 gæster blandt andet belønnet med en voucher til en gratis pølse med brød. Lufthavnen, havde derudover, ølsmagning fra Royal Unibrew, som var ankommet med et fadølsanlæg til lufthavnen så man kunne få en smagsprøve på nogle af de nyere ølvarianter, samt nogle af de varianter der bliver solgt i Gastro pub(restauranten airside i Aalborg lufthavn).

Lufthavnen havde derudover opsat en pop-up Taxfree butik, landside så man kunne handle et mindre udvalg af slik, parfumer og andre søde sager.

Lufthavnen i Aalborg havde også allieret sig med “North Flying” som er en operatør af privatfly, med hovedsæde i Aalborg. Herfra kunne man komme ud og se i et privatfly, af typen Cessna 650 Citation, som alle og enhver kunne komme ind og få et kig i. Vi fik blandt andet afvide af en tur med flyet fra Aalborg til København ville koste i omegnen af 75.000 danske kr, men North Flying flyver IKKE uden for det europæiske kontinent, så en tur til eksempelvis Brasilien er udelukket.

Overordnet konklusion af Aalborg Rejsefestival

Vi hos InsideFlyer var til stede på Aalborg Rejsefestival, i godt og vel 5 timer. I disse 5 timer, var der mange spændende foredrag, af cirka en times varighed, og der var hele 4 foredragslokaler, hvor man kom i dybden med omkring forskellige emner. Vi hos InsideFlyer synes, at Aalborg Lufthavn havde stablet et glimrende arrangement på benene, og det kan Aalborg Lufthavn godt gentage næste år.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *