a&o Hostels planlægger at være den første CO2-neutrale hostelkæde i 2025

a&o Hostels København

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I 2023 skal a&o Hostels på Nørrebro spare 30 procent af energien. – Vi sigter mod at være den første CO2-neutrale hostelkæde i 2025, og gæsterne må gerne være aktivt med til at sænke vores energiforbrug.

Med de fortsat meget høje omkostninger til elektricitet, olie, gas og varme er det vigtigere end nogensinde at finde måder at spare energi på vores hostels. Fra i år vil vi sigte efter at reducere vores energiforbrug med 30 procent

Kasper Rønnow, a&o’s Managing Director i Danmark.

Termostater fører til store besparelser

For at nå dette mål er a&o Hostels gået i gang med at implementere flere energibesparende tiltag på sit hostel på Tagensvej 135-137 på Nørrebro – samt på i Sydhavnen, hvor endnu et hostel ligger.

a&o Hostels på Tagensvej 135-137 vil skære 30 procent af sin energiomkostninger væk. Reduktionerne skal bl.a. findes gennem mere effektiv fjernevarme og brug af LED-lys.. Foto: a&o Hostels/PR

En stor del af kædens energiforbrug relaterer til temperaturen indenfor, og derfor vil a&o på Nørrebro skrue ned for temperaturen i offentlige områder såvel som på værelserne. a&o er begyndt at anvende flere termostater, der skal regulere varmen, og så vil kulden også blive reduceret en smule i freezer-systemer og store køleskabe. De forventede besparelser inden for varmeenergi og el forventes at lande på 30 procent.

Herudover anser vi det for muligt at spare yderligere 15 procent ved at indføre foranstaltninger såsom fototermisk energi og bygningsisolering.

Kasper Rønnow, a&o’s Managing Director i Danmark.

Et andet initiativ har været overgangen til LED-belysning i stedet for traditionelle elpærer.

Ifølge vores beregninger betaler udskiftningen af en halogenlampe med LED-lys sig selv ind efter blot et år, hvis belysningen brænder fire timer om dagen.

Kasper Rønnow, a&o’s Managing Director i Danmark.

CO2-neutral i 2025

Det mindre energiforbrug skal desuden ses i lyset af, at a&o Hostels planlægger at være den første CO2-neutrale hostelkæde i 2025. De nye tiltag følger således en generel energispareplan, som allerede er implementeret på flere hostels i Tyskland.

Her har a&o Hostels gennemført energirenoveringer, blandt andet ved gå over til fjernvarme, udskifte vinduer og tage samt isolere husfacader og rør. Og opgraderet til LED-lys, hvor det har været muligt.

Gæster opfordres til at spare energi

a&o Hostels vil desuden opfordre gæsterne til at spare energi ved at give information om energibesparende tips.

Vi tror på, at vi ved at arbejde sammen med vores gæster og få dem til at udvise almindelig sparehensyn og grøn omtanke kan gøre en betydelig forskel for at reducere vores energiforbrug og beskytte miljøet.

Kasper Rønnow, a&o’s Managing Director i Danmark.

a&o Hostels meddeler, at kæden vil fortsætte med at implementere bæredygtig praksis på alle sine 40 hotels i Europa.

Forsidebillede: a&o Hostels / PRHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *