Aeroflot afbestiller stor mængde Boeing 787 Dreamlinere

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Få ved hvordan fremtiden vil se ud for Boeing, men det er ingen tvil om at den amerikanske flyproducent har haft sine nedture.

For eksempel det verdensomspændende flyforbud for Boeing 737 MAX, som gør at hundredevis af fly står på jorden. Det hjælper heller ikke at Aeroflot nu har annonceret at de ønsker at afbestille en ordre på 22 Dreamlinere.

Allerede i 2015 hintede Aeroflot om at ordren på 22 Boeing 787 Dreamliner ikke ville være nødvendig alligevel. Nu afbestilles altså ordren som er 5,5 milliarder amerikanske dollar værd. Flyselskabet ejer i dag både 737 og 777, henholdsvis 47 og 19 fly. Størstedelen af flåden består imidlertid af Airbus-fly, for eksempel A320 og A330. Flyselskabet har også 48 fly i drift af typen Sukhoi SuperJet 100, og disse spiller også en vigtig rolle i flyselskabets flåde. Den uddaterede A330 bliver erstattet med A350. fornyligt blev det annonceret hvilke ruter dette fly vil dække.

Neddrosler produktionen i 2022

Den amerikanske flyproducent har desperat brug for at produktionslinjen for 787 Dreamliner opretholdes. Der er allerede snak om at produktionen vil blive trappet ned i 2022 hvis der ikke kommer nye bestillinger. Dette vil reducere Boeings omsætning anseligt.

Boeing 787 Dreamliner
Foto: Boeing

Narrowbody-fly er særdeles populære, mens det ser ud til at efterspørgslen efter Widebody-fly (fly med to midtergange) går ned. Det franske selskab Airbus, bliver også påvirket. Boeing siger de har tro på at der kommer nye ordrer fra Kina. Dette vil gøre det op for meget, men det kolde forhold mellem USA og Kina gør dette til en risikabel antagelse på kort sigt. Fremtiden vil vise hvordan det går med Boeing. Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *