Air France-KLM får første danske kunde om fast køb af købe Sustainable Aviation Fuel (SAF) for deres rejser

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Air France-KLM og danske Haarup Maskinfabrik har underskrevet en aftale, som gør Haarup til den første danske virksomhed, der indgår i Air France KLM’s globale Corporate SAF Program. Som partner i Air France KLM’s SAF Program vil Haarup reducere udledningen fra deres forretningsrejser, samt være frontløber for reducering af Co2-udledning.

For nylig underskrev Air France KLM og Haarup en aftale hos Haarup i Silkeborg. Aftalen indeholder en forpligtelse til at købe Sustainable Aviation Fuel (SAF) for at reducere Co2-udledningen fra Haarups forretningsrejser.

Jeg er meget begejstret for at byde Haarup velkommen ombord på vores Corporate SAF-program. Sammen accelererer vi brugen af SAF, som er en af de mest effektive måder at gøre flyvning mere bæredygtig på kort sigt. I dag kommer mindre end 1 % af det brændstof, der bruges på kommercielle flyvninger, fra bæredygtigt brændstof. Pionerer som Haarup er afgørende for at sætte gang i tingene.

Gijs van Popta, General Manager Air France KLM North Europe.

Ved tilslutning til Air France KLMs Corporate SAF-program, køber Haarup en mængde SAF svarende til en 75 % reduktion af Co2-udledning på alle forretningsrejser i 2022.

Hos Haarup ser vi det som vores ansvar at drive vores forretning uden at påvirke klimaet negativt. Vi startede vores grønne transformation i 2016, hvor vi først adresserede vores direkte emissioner. Nu vil vi reducere vores indirekte udledning med 80 % inden for de næste 7 år. Så snart vi fandt ud af, at Air France KLM kunne hjælpe os med at reducere påvirkningen fra vores rejser med så meget som 75 %, hoppede vi ombord. Vi vil gerne være med til at skubbe til en hurtigere transformation.

Hans Christensen, adm. direktør Haarup Maskinfabrik A/S.

Sustainable Aviation Fuel (SAF) reducerer CO2-udledning og fodaftryk

SAF har potentialet til at reducere kulstof-emissioner med op til 75 % sammenlignet med fossile brændstoffer. Det brændstof, vi bruger, er reelt bæredygtigt og fører ikke til skovrydning eller erstatter fødevareproduktion. Begrebet SAF omfatter også alternative brændstoffer, der for eksempel er lavet af Co2, vedvarende energi og vand, bedre kendt som ‘syntetisk brændstof’.

Air France KLMs Corporate SAF-program stimulerer efterspørgslen

Programmet bidrager aktivt til at gøre luftfartsindustrien mere bæredygtig ved at stimulere tilgængeligheden af bæredygtigt flybrændstof (SAF) i stor skala. Det gør det muligt for virksomheder og organisationer at sikre, at bæredygtigt flybrændstof bruges til hele eller en del af deres flyrejser. De deltagende virksomheder betaler et tillæg, der dækker prisforskellen mellem bæredygtigt flybrændstof og almindeligt brændstof.

Air France-KLM accelererer sin miljøomstilling og forpligter sig – med Science-Based Targets-initiativet (SBTi) – til at sætte mål i overensstemmelse med Paris-aftalen for at begrænse den globale opvarmning

Air France-KLM forpligter sig til at sætte yderligere Co2-reduktionsmål for 2035 ud over sin ambition om at nå netto-nul-emissioner i 2050

Koncernen vil indsende disse mål til SBTi til validering i første halvdel af 2022

Science-Based Targets-tilgangen sigter mod at begrænse den globale opvarmning til et godt stykke under 2°C i overensstemmelse med Paris-aftalen.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *