Air France-KLM topper listen: Bruger mere SAF end noget andet flyselskab

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I 2023 har Air France-KLM øget brugen af bæredygtigt flybrændstof (SAF) til næsten det dobbelt i forhold til 2022. Dermed indtager flyselskabet førstepladsen over selskaber, der flyver med mest SAF i verden.

Air France-KLM har i 2023 anvendt 80.000 ton SAF og dermed fordoblet forbruget af SAF på blot et år. Flyselskabet arbejder ihærdigt på at sikre tilstrækkelige mængder SAF til 2024 og årene frem og har blandt andet investeret i flere SAF-producenter, senest DG Fuels. Allerede i dag aftager Air France-KLM tæt på 17 procent af verdens samlede produktion af SAF.

Udbuddet af SAF er en global udfordring. Investeringerne i SAF-produktion skal øges betragteligt selv i Skandinavien for at komme i mål med omstillingen, siger ansvarlig for bæredygtighed i KLM i Nordeuropa.

SAF er den eneste tilgængelige og anvendelige løsning, vi har nu og i de kommende år til at understøtte den grønne omstilling af luftfarten. Derfor arbejder vi målrettet på at øge produktionen, ligesom vi investerer kraftigt i andre, fremtidige løsninger som fx elektriske fly. Det er en enorm opgave at omstille luftfarten, som kræver at både beslutningstagere og aktører tænker bredt og langsigtet.

Maria Hagelberg

Ved at købe store mængder SAF håber Air France-KLM at bidrage til, at produktionen øges i Europa og på verdensplan. Selskabets mål er at reducere CO2-udslippet per passagerkilometer med 30 procent inden 2030 sammenlignet med 2019 og vil i samme periode nå op på 10 procent SAF i tankene. Dette er væsentlig mere ambitiøst end EU’s ReFuelEU-direktiv, som er 6 procent.

Omstillingen af luftfarten er en global opgave. Vi kan som et af verdens største flyselskaber bidrage til løsningen ved at dirigere vores investeringer i en retning, som stimulerer udviklingen af den nødvendige produktion og infrastruktur.

Maria Hagelberg
Foto: KLM/PR

Eksempler på aktiviteter Air France-KLM har foretaget i 2023:

  • Øget forbruget af SAF til næsten det dobbelte i forhold til 2022
  • Sikret betydelige fremtidige SAF-leverancer gennem aftaler og aftalememorandum (MoU) med SAF-leverandører
  • Underskrevet strategiske partnerskaber med SAF-producenter og investeret i produktionskapacitet
  • Engageret kunder – private og erhverv – i dedikeret SAF-program
  • Investeret i moderne, brændstofeffektive fly

Fakta om SAF:

  • I 2023 blev der på globalt plan produceret over en halv million ton SAF, dobbelt så meget som i 2022, hvor der blev produceret 250.000 ton
  • 3 procent af verdens produktion af SAF gik til luftfarten, mens de resterende 97 procent blev aftaget af andre brancher
  • I 2024 forventes produktionen af SAF at nå halvanden million tonHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *