Air Greenland indfører brændstoftillæg på 300 kr.

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Air Greenland offentliggjorde fredag i en pressemeddelelse, at der indføres et brændstoftillæg på 300,-

Air Greenland, er eneste flyselskab der betjener en direkte rute imellem Danmark og Grønland fast. Det betyder at de er den eneste valgmulighed, hvis man vil have en kort og smidig rejse til det nordligste af Danmarks kongerige. Dog findes der en mulighed for at flyve 1-stop til Nuuk med Iceland Air.

Billetpriserne ligger i forvejen højt på ruterne til Grønland – det er der mange årsager til. Blandt disse findes det lave udbud, højere omkostninger ved at flyve i det barske klima, og en lille flåde af fly der kan bruges på ruterne. Dog bliver det nu ekstra dyrt at flyve til Grønland, da der implementeres en ekstratakst på 300,- per billet, til brændstof. Dette kaldes også en YQ-fee.

Implementeringen af tillæget forklares med, at man de seneste år har oplevet en voldsom opjustering i priserne på brændstof. Over blot de seneste to år med næsten 50%. Derfor lover air greenland samtidig, at fjerne tillæget, hvis priserne falder til niveauet i 2016 igen.

Ligeledes varsler Air Greenland samtidig at tillæget vil justeres efter brændstofpriserne, uanset om de stiger eller falder.

Ikke enestående

Air Greenland er blot et af mange flyselskaber, som implementerer brændstofafgifter. Mange andre selskaber har i flere år opkrævet den omdiskuterede brændstofafgift, som dog blot har været en del af den pris man blev præsenteret for ved booking. Air Greenland er dermed ikke det eneste flyselskab som ser sig nødsagede til at dække de højere brændstofpriser, ved at opkræve passagererne et ekstra gebyr.

 

Hovedbillede fra Wikimedia commons

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *