Air Zimbabwe holder pause, da de ikke har flere operationelle fly

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det nationale flyselskab fra Zimbabwe må foreløbigt indstille flyvningen, grundet manglen på operationelle fly

For få dage siden, måtte flyselskabet Air Zimbabwe grounde deres Boeing 767-200 fly, for at få udskiftet en del. En reparation der forventes at vare indtil engang i næste uge. Samtidig er selskabets eneste andet fly, en Boeing 737-200 taget ud af service, til hvad der antages at være en 45 dages serviceeftersyn.

Det betyder at flyselskabet står i den sjældne situation, at de simpelthen ikke har nogen fly der kan flyve. Intet under dog, når flyene begge er over 20 år gamle. 737-200 flyet har f.eks. 33 år på bagen, og det er nærmest et mirakel at det flyver endnu.

Normalt vil men i sådan en situation, leje fly fra andre selskaber for at udføre de planlagte flyvninger. Dette kommer dog næppe til at ske her, da flyselskabet har en gæld på hvad der antages at være over $334 millioner. Dermed må man helt indstille flyvningerne indtil der igen er et operationelt fly i flåden.

Gælden som flyselskabet står i, betyder samtidig at flyselskabet for år tilbage har måttet lukke deres eneste profitable rute, nemlig ruten til London. Det gjorde man af frygt for at flyet ville blive beslaglagt i London, til gælden var tilbagebetalt. Og det bliver den nok ikke foreløbigt, da selskabet for øjeblikket udelukkende driver ruter med underskud.

 

Hovedbillede fra Wikimedia commons

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *