Alaska Airlines og Oneworld fremskynder samarbejde

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Da det tidligere i år blev kendt at Alaska Airlines ville blive en del af oneworld-alliancen, var planen at medlemskabet skulle træde i kraft i løbet af 2021. Nu ligger de an til at flyselskabet kan blive fuldbyrdigt medlem allerede i år.

Bestyrelsen i oneworld har nu formelt accepteret Alaska Airlines medlemskab i alliancen og begge parter arbejder nu på at få alle delene af medlemskabet på plads så hurtigt som muligt. Hvis alt går som planlagt vil Alaska Airlines være fuldbyrdigt medlem af oneworld før året er ovre. 

– Vi er glade for at blive medlem af oneworld, branchens bedste alliance, og er beærede over at modtage denne invitation. Denne milepæl vil give vores rejsende flere forbindelser og bedre tjenester. Oneworld vil åbne for et enormt internationalt netværk for forretningsrejsende og fritidsrejsende når de er klar til at begynde at flyve udenlands igen. Derudover vil internationale rejsende få endnu flere destinationer at vælge fra i vores netværk.

Brad Tilden, bestyrelsesformand og administrerende direktør i Alaska Airlines
Alaska Airlines og American Airlines skal igjen samarbeide
Forholdet til American Airlines har vært køligt de sidste år, men nu skal de to selskaber samarbejde igen.

Alaska Airlines planer om oneworld-medlemskab blev kendt allerede i februar i år. Dengang sammen med planene om et udvidet strategisk samarbejde med American Airlines. Man så dengang for sig at medlemskabet formelt kunne træde i kraft i løbet af sommeren 2021, men det ser ud til at man har formået at fremskynde processen med mindst et halvt år. Dermed kan Alaska Airlines blive alliancen andet nye medlem i år, efter at Royal Air Maroc blev optaget som medlem i april.

Mer end bare Alaska

Alaska Airlines bliver oneworld-alliancens 14. medlem. Selskabet tilfører alliancen 34 nye destinationer i Nord-Amerika. Samtidig vil Alaska Airlines’ kunder få adgang til internationale forbindelser med flyselskaber som Japan Airlines, Qantas, Cathay Pacific og British Airways

Alaska Airlines rutekart
Alaska Airlines rutekort

For den som ikke kender Alaska Airlines kan navnet måske give assosiationer til et lille regionalflyselskab. Sådan er det imidlertid ikke. Flyselskabet har sit hjemmemarked på den amerikanske vestkyst. Dermed har de baser i Anchorage, Los Angeles, Portland, San Francisco og Seattle. Herfra betjener selskabet mere end 116 destinationer i Canada, USA og Mexico. Sammen med sine regionale datterselskaber, Horizon Air og SkyWest Airlines, opererer selskabet en flåde på mere end 300 fly af typen Airbus A320, Boeing 737, Embraer 175 og Bombardier Q400.

Alaska Airlines Boeing 737 på SOF

Som oneworld-medlem betyder det også at medlemmer af Alaska Airlines Mileage Plan vil kunne optjene point og få adgang til fordele hos alliancens øvrige selskaber. Mileage Plan er et spændende bonusprogram med mange fordele. Vi håber oneworld-medlemskabet bidrager til at programmet i fremtiden vil udvikle sig til at blive endnu bedre.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *