Hjemsendt SAS personale skal pode i CPH lufthavn

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Udvidelsen af testteltet i Københavns Lufthavn gav akutte bemandingsproblemer, det løses blandt andet med 20 hjemsendte SAS-medarbejdere

I Københavns Lufthavn kan rejsende til og fra Danmark gratis få foretaget coronatest, og da både åbningstiden og testcentrets kapacitet skulle udvides, havdeman svært ved at finde sundhedspersonale med kort varsel i en travl og ferieramt tid, men en medarbejder – som selv har en baggrund i SAS – foreslog at ansætte nogle ledige SAS-medarbejdere til de ledige jobs.

Via en Facebook-side for hjemsendte SAS-medarbejdere blev der lynhurtigt fundet 20 nye ansatte med en baggrund i lufthavns- og flybranchen, som var klar til at teste rejsende, da det nye testcenter åbnede mandag den 13. juli med udvidet åbningstid og test for både gående og kørende. Det oplyser Region Hovedstaden i en nyhed.

Hurtig ansættelse

Da vi med superkort varsel skulle udvide coronatestcentret i lufthavnen fra to til otte podestationer, skulle jeg på få dage skaffe over 20 medarbejdere til at bemande testcentret – og så hurtigt er det svært at skaffe sundhedspersonale. En af medarbejderne foreslog, at vi tog kontakt til nogle af de SAS-medarbejdere, der går uden arbejde p.t. på grund af corona, og i løbet af ingen tid havde vi ansat næsten 20 medarbejdere, som nu arbejder side om side med sundhedspersonale og medicinstuderende om at pode i lufthavnens testcenter.

Teltleder Birgitte Rosenquist

Vant til turister

En af de mange nye medarbejdere fra SAS er Line Mai Møller, der normalt er airsteward i SAS. Line fik nys om arbejdet Testcenter Lufthavnen via en SAS-kollega, der skrev i en SAS-gruppe på Facebook, at der manglede folk til at coronateste i lufthavnen.

Det er spændende at lære noget nyt. Vi har lidt baggrundsviden fra SAS om sikkerhed og førstehjælp og selvfølgelig hygiejne. Men vi har haft dygtige folk til at oplære os, så det er gået nemt – og folk er glade for tilbuddet om gratis test. Og så er vi jo vant til at servicere folk fra andre lande og kulturer, og vi taler forskellige sprog. Det kan være nyttigt, hvis der kommer nogle, som ikke taler engelsk

Line Mai MøllerHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *