American Airlines forventer at Boeing 737MAX er i luften til januar 2020

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Trods det at American Airlines nu har forlænget perioden, hvor de ikke planlægger at bruge Boeing 737MAX, frem til den 3. december 2019, så forventer de nu at sætte det første fly tilbage i produktion allerede til januar 2020.

Det kommer af en pressemeddelse, som American Airlines i går sendte ud. Den fortæller at der planlægges med en datoen den 16. januar 2020 for den førte flyvning:

American Airlines anticipates that the impending software updates to the Boeing 737 MAX will lead to recertification of the aircraft later this year and resumption of commercial service in January 2020. We are in continuous contact with the Federal Aviation Administration (FAA) and Department of Transportation (DOT).

American Airlines pressemeddelse

Planen for indførselen som American Airlines lægger frem ser således ud:

  • Kunder der er booket på en Boeing 737MAX frem til den 6. januar 2020 vil forblive på samme flyvning. Flyvningen vil blive opereret af en Boeing 737.-800.
  • Kunder der er booket på en Boeing 737MAX mellem den 7. januar 2020 og den 15. januar 2020 vil i de fleste tilfælde blive forblive på samme flyvning, men vil blive opereret af et mix af Boeing 737-800 og Airbus fly.
  • Fra den 16. januar 2020, så vil Boeing 737MAX stille og roligt blive genindført og dette forventes at være gennemført i løbet af februar 2020.

Det som kan undre er at American Airlines ikke tager fat om det problem at der kan være kunder, som simpelthen ikke ønsker at flyve med et Boeing 737MAX fly. Derfor burde de indføre en regel om at du kan ombooke til en anden afgang for at undgå at flyve med flytypen. Dette forventer vi kommer til at ske inde vi når den 16. januar 2020.

Spørgsmål: Ville du flyve med et Boeing 737MAX igen (giv dit svar som kommentar under artiklen)?

For blandt andet Norwegian er det godt nyt, men trods at de amerikanske myndigheder forventeligt godkender flyet til at må flyve i USA, så vil det for de europæiske (og andre landes/regioners) myndigheder gå flere måneder før de får laves deres godkendelser. Så tidligst fra marts 2020 vil vi se noget i Europa, eller måske endda længere inde i andet kvartal.

Som forbruger bør du i hvert fald være opmærksom på at flytypen ser ud til at vende tilbage inden for de næste 3 måneders tid. Så skal du ud at flyve rundt i USA, så bør du være ekstra opmærksom på hvilke flytypen der bruges.

Udover American Airlines, så har blandt andet United Airlines og Southwest og Boeing 737MAX i deres flåde.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

  1. John Christensen siger

    Har prøvet MAX, men det varer nok nogle år, inden jeg synes, at det vil være en god ide med en MAX flyvning igen.

  2. Egon Dyrlund Sørensen siger

    Jeg vil ikke flyve MAX de første år, typen skal bevise sin sikkerhed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *