American Airlines pensionerer sine sidste MD80

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Den anden dag gennemførte American Airlines sin sidste ordinære flyvning med flytypen McDonnell Douglas MD-80. Flytypen, som også er kendt som Super 80, har været en arbejdshest i selskabets flåde i over 30 år.

I forgårs kl. 09:00 havde American Airlines sin sidste kommercielle flyvning med McDonnell Douglas MD-80. Flyvningen, som havde det passende rutenummer AA80, gik fra Dallas Forth Worth til Chicago O’hare.

De fleste af selskabets 26 tilbageværende fly vil nu begive sig ud på den aller sidste flyvning mod Roswell, New Mexico (ROW).

I luften i mere end 36 år

Det var Swissair som i 1980 var første flyselskab til at tage den nye flytype i brug, men American Airlines var første større amerikanske selskab i maj 1983. Ved lanceringen var MD-80 en af de mest moderne og brændstoføkonomiske flytyper på markedet.

Der blev totalt bygget 1.191 fly i MD-80-familien og i 2003 rådede American Airlines over cirka en tredjedel af alle fly af typen som nogensinde blev produceret.

McDonnell Douglas MD-80 er også godt kendt af de af os her hjemme som har fløjet i nogle år. Flytypen var i brug hos SAS frem til 2013.

Oprindeligt bragt af Martin på vores norske søster site.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *