Anmeldelse: Turkish Airlines Business Class i en A321NEO

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Turkish Airlines er med 315 destinationer verdens største flyselskab målt på antallet af passager-destinationer. Selskabet holder også rekorderne for flest direkte ruter fra samme lufthavn og ruter til 126 lande, så der er en god chance for, at du kommer til at flyve med selskabet på et eller andet tidspunkt. Særligt hvis du ofte flyver med Star Alliance-selskaber.

På denne tur havde jeg fornøjelsen af, at flyve med en sprit ny Airbus A321neo, som er Airbus’s nye fly i kategorien af fly med en midtergang og meget mere støjsvage motorer.   

Turkish Airlines Business Class er det bedste Business-produkt jeg har fløjet indenfor Europa i et kort- eller mellem distance fly. Mange europæiske flyselskaber, som f.eks. Lufthansa, har Economy sæder i deres Business kabiner indenfor Europa og dertil ofte et blokeret midtersæde. Jeg blev helt blæst bagover da jeg kom ombord på dette fly og så de store og flotte sæder!

Flyvningen

Turkish Airlines 1706
Stuttgart (STR) til Istanbul (IST)
Klasse: Business Class
Sæde: 5A
Flytype: A321neo
Flyvetid: 2 timer og 30minutter

Jeg bruger ofte “Plane Finder” app´en til at finde og studere det fly jeg skal flyve med. Jeg var forbløffet over at se, at flyet kun var to måneder gammelt. Det var endnu mere imponerende, at kunne se ud af vinduet uden at finde en eneste lille rids.

Kabinens atmosfære

Jeg må igen sige, at dette er den bedste oplevelse jeg til dato har haft på et kort distance fly af denne type. Motorstøjen var mærkbart reduceret takket være flyets New Engine Option (NEO), hvilket gjorde turen mere komfortabel. Kabine temperaturen blev også holdt på et behageligt niveau.

Derudover var der en decideret væg mellem Business og Economy kabinen og altså ikke bare et gardin som vanligt.

Sædet

Også sædet er det bedste jeg nogensinde har siddet i på en flyvning på tværs af Europa. Benpladsen og sædets bredde var i hvert fald over middel. Sæderne har et moderne og lækkert design og det ser ud til, at armstøtterne er blevet lidt smallere og derved giver plads til, at sæderne kan være bredere end Business Class sæderne på Turkish Airlines gamle Airbus 321´ere.

Ofte kan det være ret bøvlet, at trække et bord op af et armlæn, men i disse sæder er bordene monteret med en fjeder og springer nærmest op og ud.

Underholdningssystemet er også ganske imponerende med en stor skærm, masser af film og endda nogle interessant spil.

Høretelefonerne var ikke BOSE-kvalitet, men stadig de bedste jeg har oplevet på en kortdistanceflyvning.

Maden

Sammenlignet med Business Class på kortdistanceflyvninger med andre europæiske flyselskaber, hvor du ofte blot tilbydes en sandwich og noget ost, så var måltiderne på denne flyvninger meget mere omfattende. De små tyrkiske retter (Meze) havde en god variation af smagsindtryk og teksture og de grillede lammekoteletter var delikate.

Service

Boarding processen var en smule hektisk, men rejsende på Business Class fik lov at gå først ombord. Personalet ombord på flyet var utrolig venlige og var hurtige til, at servere mad og rydde op i kabinen bagefter.

WiFi var gratis og fungerede udmærket og jeg kunne tjekke Instagram uden problemer. Der var dog et par gange undervejs hvor forbindelsen var ustabil.

Konklussion

Min flyvning med Turkish Airlines ombord på deres nye A321neo, er den bedste kortdistance Business Class oplevelse jeg har haft indenfor Europa. Det brede sæde, ekstra benplads, støjsvage motorer og lækker mad, resulterede i en oplevelse langt over gennemsnittet sammenlignet med hvad konkurenterne tilbyder.

En af mine største anker med Lufthansa er, at Business Class på deres oversøiske ruter er fantastisk, lige indtil du fortsætter over i et af deres mindre fly hvor du som Business-rejsende grundlæggende må tage til takke med et Econony Plus produkt. Det virker som om, at Turkish Airlines forsøger, at give sine passagerer en mere ensartet Business Class oplevelse af høj kvalitet. Uanset om du flyver kort- eller langdistance flyvninger med selskabet.

Kilde og fotokredit: https://travelupdate.boardingarea.com / Bucket List Traveler.

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *