Amsterdam Schiphol Airport køber danske bagagerobotter

Amsterdam Schiphol Airport

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Amsterdam Schiphol Airport har efter en prøveperiode på kun 2 uger besluttet at købe 19 bagagerobotter. Robotterne kommer fra danske Cobot Lift og skal aflaste bagagemedarbejdernes tunge arbejde.

Efter et to ugers pilotprojekt har Schiphol besluttet at købe 19 bagagerobotter, som skal tages i brug i de kommende måneder. I de seneste seks måneder er disse robotter blevet udviklet superhurtigt, specieltdesignet til den store lufthavn i Holland.

Robotterne tager det menneskelige element ud af det fysisk tunge bagagearbejde: at løfte kufferterne. Personale i afgangshal Zuid, hvor KLM, Aviapartner og Viggo håndterer bagagen fra afgående passagerer i Europa, vil arbejde med disse robotter. Introduktionen vil ske hurtigere end planlagt efter et vellykket pilotprojekt i juni.

Udviklet eksklusivt til Schiphol

Den første bagagerobot tages i brug til efteråret, og antallet af robotter øges gradvis til 19, senest i begyndelsen af 2024. Da personale og robotter arbejder sammen, forventer lufthavnen, at når robotterne er i brug i stor skala, vil de være i stand til at løfte mindst 80 % til 90 % af alle slags bagage uden problemer. Andelen var endda endnu højere under pilotprojektet i juni. Robotterne, fra danske Cobot Lift, har været brugt i længere tid i andre sektorer såsom bagerier. Det seneste halve år har udviklingen af robotten udelukkende fokuseret på at løfte kufferter.

Krav fra arbejdstilsyn

Fokus på Schiphol skal igen være på mennesker, så det er vigtigt, at vi forbedrer arbejdsforholdene for bagagehåndtering. Disse robotter gør netop det. De er de bedste tilgængelige overalt i verden, og de test, vi har lavet, har vist, at de virkelig gør tingene nemmere for personalet i bagagekælderen. Så vi har besluttet at købe dem med det samme og tage dem i brug. Købet af disse robotter er et skridt i retning af at overholde arbejdstilsynets krav, og vi vil sikre, at alle arbejdspladser har et godt løftehjælpemiddel inden for et år.

Ruud Sondag, administrerende direktør i Royal Schiphol Group.

I førte omgang hjælper robotterne med afgående fly, men lufthavnen stopper ikke her. Direktøren fortsætter: ”Vi forventer at tage flere af disse robotter i brug på Schiphol i første halvdel af 2024. Og det er ikke alt: Vi laver flere innovationer i den kommende tid. Pilotprojektet med løftehjælpen til transferbagage var en succes, og vi vil snart have nyheder om dets udrulning. I juli måned tester vi også tre andre løsninger. Vi er fast besluttet på at gøre arbejdet i bagagekælderen nemmere for alle.”

Billede og video: Amsterdam Schiphol AirportHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *