Anmeldelse: Finnair Business Class, Airbus 330, Helsinki til Bangkok

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

På en nylig tur til Thailand og Malaysia lykkedes det mig, at få en god pris på Finnairs Business Class. Jeg havde ikke tidligere fløjet med Finnair, så der ventede mig en helt ny oplevelse. Jeg fløj fra Paris via Helsinki til Bangkok og tilbage igen.

Boarding i Helsinki

Finnair flyver fra Helsinki til Bangkok op til to gange dagligt, afhængig af ugedag. Jeg endte med at vælge den sene afgang som letter fra Helsinki kl. 23.55, da det passede bedst med mine øvrige rejseplaner.

Kabinen og sædet

Finnair har to konfigurationer på deres Airbus 330´ere. Den ene udgave har 45 sæder på Business Class, mens den anden blot har 32. På min flyvning til Bangkok brugte man versionen med 45 Business sæder. Business Class er opdelt i to kabiner. Den største kabine forrest består af syv rækker, og den anden, bagerst, har tre rækker. Umiddelbart virker den mindre kabine bagerst mest attraktiv da den kan opleves mere rolig, men husk på, at alle Economy passagerer passerer gennem denne kabine i forbindelse med boarding. 

Jeg rejste med min kæreste og havde derfor valgt sæderne 2D og 2H i midten af kabinen, så vi begge havde direkte adgang til gangen. Sæderne er identiske med dem SWISS har installeret på deres Airbus 330 og 340 maskiner.

En af de ting jeg rigtig godt kan lide ved disse sæder, er de relativt store områder til opbevaring af drikkevarer, laptops og lignende. Selve sædet er komfortabelt, både i “lounge” position og helt lagt ned. Jeg kan nu godt forestille mig, at høje personer vil have indvendinger mod den brønd som fødderne skal være i når man sover. Den kan føles lidt snæver. 

Servicen ombord

Efter at have brugt nogle minutter på at installerer os, tilbød en meget venlig stewardesse os en velkomstdrink. På hendes bakke fandtes et udvalg af appelsinjuice og champagne. Champagneglassene var i et smukt finsk design – en fin lille detajle.

Mens jeg nød min Joseph Perrier champagne, kiggede jeg de udleverede menukort igennem. Ud over sodavand, spiritus og cappuccino med mere, var der et omfattende udvalg af vin og cocktails.

Da den sidste passager var kommet ombord blev dørene lukket og rejsen mod Bangkok kunne starte. Den fuldt bookede A330´er løftede sig stille og roligt mod skyerne.

Meget hurtigt efter take off, begyndte serveringen, som i første omgang bød på en velkomstdrink. Fordi flyvningen foregik så sent, blev forret (laks) og hovedret serveret på samme bakke. Jeg prøvede et glas rosé fra Provence, som var ganske velsmagende (Mirabeau Pure Rosé 2017). Jeg fik også et lille stykke ost og takkede ikke nej til lidt mere rosé, imens jeg så en gammel James Bond film. Da filmen var færdig lykkedes det mig, at sove cirka fem timer.

Cirka 70 minutter før landing i Bangkok blev morgenmaden serveret. Jeg bliver aldrig en stor fan af den typiske fly-omelet og jeg var heller ikke særlig sulten, så jeg nøjedes med noget frisk frugt, en croissant og en bagel. Derudover virkede det ikke til, at der var installeret en Nespresso-maskine på flyet, så morgenkaffen bestod af almindelig filterkaffe.

Underholdningssystem

Mit eneste reelle kritik punkt når det gælder Finnairs Business Class på deres Airbus 330 er, at skærmene ved sæderne er noget forældede. Hverken størrelsen eller opløsningen er tilfredsstillende . Dette taler for, at vælge en afgang med et af selskabets nye A350-fly hvis du har et valg. Udvalget af film med mere er også ret begrænset.

Finnair tilbyder WiFi ombord på deres A330. Er du på øverste niveau af selskabets loyalitetsprogram, kan du frit benytte WIFI, mens Business Class passagerer generelt får en times gratis brug. Det er også muligt, for alle rejsende uanset status og billettype, at købe adgang til WIFI under hele flyvningen mod at betale ca. 20 euro. En fair pris efter min mening.

Oprindeligt bragt af Steffen på vores tyske søster site.

Overblik

Sædet

Service

Maden

Drikkevarer

Underholdningssystem

Generel Vurdering

Konklusion

Alt i alt var jeg meget glad for min første long-haul Finnair Business Class flyvning. Den overordnede oplevelse var absolut god, både hvad angår sæde komfort og det serviceniveau personalet leverede.
Mit eneste kritikpunkt er underholdningssystemet. Bortset fra det, vil jeg anbefale Finnairs Business Class. Selv på en Airbus 330.

3.9

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *