Anmeldelse: JA Palm Tree Court i Dubai (Jebel Ali)

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I foråret fik vores lille familie lyst til noget sol og varme. Vi ønskede ikke at flyve alt for langt, så efter lidt research faldt valget på Dubai.

Emirates havde nogle fornuftige priser med deres Airbus 380´er direkte fra København til Dubai og via Expedia fik jeg en virkelig god pris på otte nætter med halvpension på JA Jebel Ali Beach Hotel. Nu vil den opmærksomme læser nok indvende, at det ikke er navnet på hotellet i overskriften på denne anmeldelse. Det er helt korrekt og forklaring følger!

Under tidligere besøg i Dubai, som har været af både arbejdsmæssig og privat karakter, har jeg boet omkring Dubai Creek, Dubai Marina og Down Town. Steder hvor der er lidt liv. Denne rejse havde dog et bestemt formål: Afslapning med min kone og vores lille dreng. Til det passede JA Jebel Ali Beach Hotel fint. Hotellet er en del af et ret stort resort område, som blandt andet tæller søsterhotellet JA Palm Tree Court, en marina og en 9-hullers golfbane. Vi fik dog også presset lidt mere liv og shopping ind i programmet, idet vores sidste tre nætter i Dubai blev booket på JW Marriott Marquis Dubai (mere om dette hotel i en senere anmeldelse).

Jeg skal beklage at kun det øverste billede i denne anmeldelse er mit eget. Resten er lånt på hotellets hjemmeside. Det skyldes at alle de billeder jeg ellers har taget på og af resortet, også inkluderer min søn og/eller kones ansigter. Disse billeder ønsker jeg ikke offentliggjort.

Beliggenhed

Resortet ligger groft sagt i midten af ingenting. Til en side har man havet og til de tre andre sider er man omgivet af sand. Nærmeste nabo mod nord er Jebel Ali Freezone, som er en stor container- og godshavn. Lad mig dog understrege at havnen ligger tilpas langt væk til, at man intet hører til den når man bevæger sig rundt på resortet.

I havet lige ud for resortet er man startet på Palm Jebel Ali – de kunstige øer og en masse bropiller er der, men for øjeblikket ligger alt arbejde stille.

En halv times kørsel inde i landet, finder man den nye Al Maktoum International Airport (DWC).
Dubai International Airport og Abu Dhabi International Airport ligger cirka 45 minutters kørsel væk. Dubai Marina, Mall of the Emirates og Ibn Battuta Mall når man på cirka 20 minutter og Down Town Dubai og Dubai Mall tager cirka 30 minutter i taxa.

Check-in

Emirates lander i Dubai International (DXB) 23.45, så på trods af Fast Track gennem immigrationen, nåede vi først frem til resortet omkring kl. 02.00.

En ung mand tog imod os ved indgangen til hotellet og konstaterede hurtigt, at han ikke har os på sin liste. Der går lige et par sekunder, hvor jeg ikke helt kan overskue hvad jeg nu gør med min 2-årige dreng, som er gået kold i autostolen i den bil der har hentet os i lufthavnen. Men så lyder det stille og roligt fra den unge mand: “You´re staying at the Palm Tree Court, sir”. Jeg fattede mildest talt intet, og vores chauffør endnu mindre, men en venlig sjæl havde åbenbart besluttet at vi skulle opgraderes. Vi kører derfor over til lobbyen ved søsterhotellet JA Palm Tree Court Hotel – det havde været hurtigere at gå, men det gør man nødigt i Dubai!

Lynhurtigt åbnes bildørene og vi bydes velkommen af en håndfuld meget høflige og effektive unge mænd. De sørger for at guide os indenfor og vores bagage følger lige efter.
Ved en skranke i den åbne og højloftede lobby, bliver vi endnu en gang budt velkommen af en venlig herre og får klaret formaliteterne.

På JA Palm Tree Court er mindste værelseskategori Junior Suiter på ca. 54 kvm. Jeg havde booket en Garden View, men blev i forbindelse med check-in tilbudt at opgradere til Beach Front. Jeg takkede pænt nej, men næste morgen smuttede jeg alligevel forbi lobbyen og opgraderede til en såkaldt Beach Front Ground Floor. Mere om dette valg senere.
Fra lobbyen bliver vi bragt til vores værelse i en golfbil. Vores bagage bæres ind på værelset og vi får kort og præcist forklaret hvordan værelsets forskellige features fungerer.

Værelset

Allerede efter den første nat, synes jeg vores suite var lidt for kedelig. Særligt beliggenheden. Suiterne er placeret i treetagers bygninger og vores suite lå på første sal. Ingen af værelsesbygningerne har elevator, så det er op og ned ad trapper (med klapvogn) hver gang man skal noget og udsigten er ud over den eller flotte have og over på en anden bygning. I forbindelse med check-in var jeg som bekendt blevet tilbudt opgradering til en Beach Front Junior Suite, men efter at have kigget mig lidt omkring på resortet, lokkede en Beach Front Ground Floor suite mere og mere, så det var sådan det endte. Beach Front suiterne findes på første og anden sal af de tre forreste beliggende værelsesbygninger (ud af i alt seks). Beach Front Ground Floor ligger, som navnet antyder, alle i stueetagen og har direkte adgang ud til haven og stranden.
Merprisen blev til fulde opvejet af synet af vores lille dreng, der løb ind og ud af terrassedøren, ud på terrassen og videre ud på den meget brede strand!

Vores Junior Suite var udstyret med en virkelig komfortabel King Size seng og til vores søn havde personalet som ønsket sørget for en komfortabel og robust børneseng. Suiten er også udstyret med en sovesofa, så her er fin plads til en familie på fire. Herudover er der masser af skabsplads, et stort fladskærms-TV, DVD-afspiller, minibar, skrivebord, pengeskab, badekåber og tøfler og selvfølgelig air condition. På badeværelset er der masser af plads til to håndvaske, et badekar og separat bruseniche. De forskellige bade- og plejeprodukter er fra Elemis.

På terrassen foran suiten er der en stor parasol, et bord med fire stole samt to solsenge.

Under vores ophold gik jeg over til JA Jebel Ali Beach Hotel, det hotel vi skulle have boet på, og bad om at se den værelsestype jeg oprindeligt havde booket der. Lad mig bare slå fast: Jeg var meget taknemlig for vores opgradering! Jeg vil til enhver tid anbefale JA Palm Tree Court fremfor for JA Jebel Ali Beach Hotel. Førstnævnte er simpelthen bare hyggeligere og det generelle niveau lige en tand højere.

Beach Front Ground Floor Junior Suite (billede lånt på hotellets hjemmeside)
Beach Front Ground Floor Junior Suite (billede lånt på hotellets hjemmeside)

 

Masser af plads til afslapning (billede lånt på hotellets hjemmeside)
Masser af plads til afslapning (billede lånt på hotellets hjemmeside)

Restaurant/bar

Vi spiste alle vores morgen- og aftensmåltider i stedets hovedrestaurant, La Fontana. Her er konceptet buffet, som varierer i løbet af ugen. Udvalget er imponerende og kvaliteten i top!
Det er muligt at sidde indenfor, men langt de fleste gæster vælger at sidde udenfor på den overdækkede terrasse.
Vi spiste primært her til morgen og aften, fordi disse måltider var inkluderet i vores ophold. Men også fordi en stor buffet er en gave når man rejser med en lille dreng, hvis madpræferencer varierer noget i løbet af en uge! Serviceniveauet på La Fontana var højt, og for os med børn kunne man ikke ønske sig sødere tjenere. Hold nu op de var hjælpsomme og tålmodige. Til de mindste børn kan man få børnebestik – indkøbt i Ikea, men det fungerer for en 2-årig!

I løbet af vores ophold spiste vi frokost på både Anchor Restaurant, som ligger helt nede ved stranden og på Sports Cafe, som ligger i forbindelse med resortes golfklub og marina. Også på disse to spisesteder var mad og serviceniveau godt.

På resortet findes en række andre restauranter og barer og flere gæster vi talte med var meget glade for den asiatiske restaurant på Palm Tree Court, White Orchid og den italienske, La Traviata.

Som alle andre steder i Dubai er øl, vin og alkohol dyrt på dette resort.

Anchor Restaurant (billede lånt fra hotellets hjemmeside)
Anchor Restaurant (billede lånt fra hotellets hjemmeside)

Faciliteter

Resortet råder over fire swimmingpools, hvoraf den ene er forbeholdt gæster i de dyreste suiter.
Poolen som ligger i forbindelse med hovedbygningen, har et lavvandet børneområde som skærmes for solen af nogle store sejl.

For de aktive er der blandt andet mulighed for at spille beach volley, tennis eller golf. Til vands kan man prøve kræfter med vandski og windsurfing. Her findes også hestestalde og indhegninger med blandt andet kameler og geder.

Der tilbydes gratis WIFI overalt på resortets område. Til tider fandt jeg dog forbindelsen noget ustabil.

Flere gange dagligt afgår der gratis busser til Ibn Battuta Mall, Mall of the Emirates og Dubai Mall, så man kan få styret en eventuel shopping trang.

Resortet ligger spredt ud over et kæmpe stort og meget flot vedligeholdt haveområde med masser af blomster, palmer, buske, vandløb, små vandfald og påfugle. Her er masser af plads og højt til himlen.
Stranden foran resortet er bred og vandet helt klart.

Et af flere poolområder (billede lånt fra hotellets hjemmeside)
Et af flere poolområder (billede lånt fra hotellets hjemmeside)

Serviceniveau

Samtlige ansatte gjorde alt hvad de kunne, for at mig og min familie kunne slappe af og nyde vores ferie. Serviceniveauet var højt over en bred kam, uden at det blev for stift. Det er trods alt et strand resort, med mange familier blandt gæsterne. Hjælpsomme, venlige og tålmodige er nøgleordene når jeg skal beskrive de ansatte på JA Palm Tree Court.

Den brede strand foran resortet (billede lånt fra hotellets hjemmeside)
Den brede strand foran resortet (billede lånt fra hotellets hjemmeside)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

Pros

+ Personalet, hjælpsomme, venlige og tålmodige
+ Madens kvalitet
+ Fællesområder som f.eks. pools og haven
+ Rummelig Junior Suite

Cons

- Belligenheden
- Priser på øl, vin og alkohol (generelt i Dubai)

Service

Lokation

Værelse

Features

Value

Generel Vurdering

Konklusion

JA Palm Tree Court dækkede til fulde mig og min families behov på denne rejse. En lækker suite, god mad, højt serviceniveau og masser af plads omkring en. Kan man abstrahere lidt fra beliggenheden, så har man ingredienserne til en god og afslappende familieferie!

3.9

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *