Anmeldelse: Kandolhu Hotel, Maldiverne

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

En lille bitte ø, ikke meget større en Rådhuspladsen i København. Perfekt udformet med hvide puderagtige sandstrande, en varm lagune og et levende hus-rev. Beliggenheden er 70km sydvest for hovedstaden Male på North Ari atollen. Med kun 30 villaer byder dette 5-stjernede resort på en afslappet og tilbagelænet, “ingen sko” boutique atmosfære.

Direkte strand adgang opnås fra de seks Jacuzzi Beach Villaer på 85kvm., fem Pool Villaer på 150kvm. og otte Duplex Pool Villaer, ligeledes på 150kvm. Svævende over Det Indiske Ocean findes fire Ocean Villaer på 80kvm., eller vores valg, en af de syv Ocean Pool Villaer på 90kvm. Ophold kan bookes så det inkluderer morgenmad, a la carte eller den såkaldte Ultimate Inclusions pakke. Sidstnævnte, som var vores valg, inkluderede a la carte spisning i alle resortets restauranter, over 30 håndplukkede internationale vine, også mousserende (også i køleskabet på vores værelse), internationale premium spiritus-mærker, sodavand, 10% rabat på Spa behandlinger, gratis brug af snorkel udstyr og enten en times privat snorkling på revet eller et solnedgangs-cruise med champagne og kanapeer.

Ankomst & Check-In

Efter ankomst til Male lufthavn, blev vi mødt af en vært som sørgede for check-in til vandflyet, og mens der blev sørget for vores bagage, blev vi i en eksklusiv minibus kørt til Kandolhu´s private lounge ved vandflyver terminalen.
Med store hvide sofaer og stole, gratis forfriskninger og WIFI og gulv til loft vinduer med udsigt til vandfly der taxier og letter, havde jeg gerne ventet længere end de 40 minutter vi tilbragte i loungen.
Dernæst stod den på en kort sikkerheds briefing inden vi steg ombord på det lille vandfly, hvor vi fik udleveret ørepropper. Undervejs på den 25 minutter lange flyvetur, bemærkede vi piloternes bare tæer ude i cockpittet og ikke mindst den fantastisk udsigt over atollerne under os.
Efter landing blev flyet manøvreret til en ponton midt på havet, og vi hoppede ned i en privat motorbåd, komplet med kølige håndklæder og vand til turen på bare 10 minutter. Snart fik vi vores første glimt af den smukke ø.

Ved anløbsbroen bydes vi velkommen af de to managere Marc og Laura, med en mango og kokos smoothie samt et koldt duftende håndklæde. På intet tidspunkt behøvede vi at tænke på vores bagage – teamet på Kandolhu havde styr på alle detaljer.
Vi gik gennem sandet på tværs af øen, forbi receptionen og biblioteket, og på tværs af endnu en bro, for at komme til vores water villa som tog sig smukt ud i solen, oven på det smukkeste blå hav. Check-in foregik i villaen.

Værelser

Vi boede i en af de syv Ocean Pool Villaer (værelse 210) og det er en af den slags værelser, der med det samme får en til at udbryde “wow”! Det er tydeligt at detaljegraden er uovertruffen når værelsets signaturduft rammer ens næsebor, og øjnene udvides af den uendelige udsigt fra soveværelset ud over havet og revet.

Disse værelser giver den bedste oplevelse på øen, med en king size seng, parret med et overdimensioneret badeværelse med glasvægge, som giver dig mulighed for at bade oven på havet, samtidig med at du har dit privatliv. Det er sandsynligvis et af de bedste badeværelser i verden!
Gennemtænkt design betyder, at uanset om du er i din private pool, på dit soldæk, på badeværelset eller på vej ned på revet ad din private trappe, så føles det privat og afsondret.

Indgangspartiet i villaen byder på et fyldt vinkøleskab, en espresso maskine, medium størrelse flasker af premium spiritus, mini bar med diverse vand, sodavand, øl og snacks. Om aftenen er der turn down service med hjemmelavede godbidder.

Til højre når man kommer ind findes soveværelset med hurtigt WIFI, fladskærms-TV med masser af kanaler og mulighed for at vælge film, en strandtaske som man kan benytte under sit ophold. Tasken byder på små sjove indslag som for eksempel en frisbee, et bat med bold samt vandpistoler.
Værelset er også udstyret med en iPad som blandt andet er opdateret med hotellets app, alle menukort og al information man ellers kunne tænkes at få brug for. Herudover er downloadet en “stjerne-kigger” app og en play liste som man kan afspille via et BOSE højtaler system.

Soveværelset har en chaiselong, et skrivebord, et mindre bord, mindre designerstole samt en walk in garderobe hvor man finder badekåber, hjemmesko, yogamåtter og paraplyer, i tilfælde af at man rammes af en tropisk storm.

Udenfor på den private terrasse er der borde og stole, en sofa, en parasol, to behagelig lounge stole, en privat infinty pool på 7kvm og en trappe ned i havet.

Til venstre er det utrolige badeværelse af glas, komplet med kæmpe skydedøre, et æggeformet badekar og to håndvaske, rainfall bruser, Voya badeværelses produkter og den mest fantastiske gulv til loft udsigt ud over havet.

Hvis ikke feriebudgettet helt rækker til en Ocean Pool Villa, er det super let at dele opholdet ud på to forskellige værelsestyper. Hotellet sørger på magisk vis for at alle ens ejendele transporteres fra et værelse til et andet, så man kan opleve det bedste øen har at byde på, lige fra et strand-ophold til det klassiske water villa ophold, som Maldiverne er så kendt for.

Restauranter

Med fire restauranter til 30 villaer har Kandolhu flere restauranter per gæst end nogen anden ø på Maldiverne. Kombiner det med kvaliteten, præsentationen og smagen af maden, og du har i virkeligheden et af øens største salgsargumenter.

En “no buffet” politik betyder at alt er a la carte, og det er her at Unlimited Inclusions pakken kommer til sin ret og betyder at pris aldrig bliver et emne.

Morgenmad og frokost serveres altid i The Market med smuk udsigt ud over stranden og havet. Morgenmadsmenuen bød på rigelige valgmuligheder, og en af mine favoriter var deres french toast med banan.
Andre imponerende indslag, som bikagen der står og siver ned i en skål, eller det store udvalg af müsli og wienerbrød, bidrager blot til de mange valgmuligheder man har som gæst.

Frokostmenuen er den samme som aftenmenuen og byder på en lang række af for- og hovedretter. Lige fra fantastiske karryretter til pizza, gourmet salater, Thai-mad, sandwiches, frisk pasta og alt ind imellem. Alt vi bestilte under vores ophold var af en kvalitet der matcher finere restauranter i Europa og jeg havde oprigtigt lyst til at blive længere, blot for at arbejde mig igennem menukortet.

Ovenover The Market finder man Olive, en Middelhavs-fusions restaurant med nyfortolkninger af klassiske retter, tilberedt og anrettet på et meget højt niveau.

Nedenunder igen kan seks personer ad gangen nyde en Teppanyaki middag i restaurant Banzai, med alt hvad det indebære af show når maden tilbederes lige foran en.

Vores favorit var den simple Sea Grill-restaurant, hvor frisk fisk eller kød grilles efter gæstens ønsker. Simpelt og lækkert! Særligt når det parres med den enorme vin- og cocktailmenu, som vil få mange Københavnske barer til at se misundeligt til.

En af turens højdepunkter var en privat middag på anløbsbroen, under den funklende Mælkevej og med lyden af havet under os. Vi rådførte os med kokken dagen før og gav ham et simpelt råd: Gør hvad du har lyst til! Han kreererede en uovertruffen 7-retters tasting menu som eksploderede i smagsoplevelser.
Mad er en utrolig vigtig del af en ferie, og Kandolhu overgik langt vores forventninger og leverede en perfekt kulinarisk oplevelse.

Aktiviteter & Faciliteter

På Kandolhu handler det i høj grad om at slappe af, men dermed ikke sagt at der ikke er rig mulighed for at holde sig beskæftiget. Der findes ikke en hoved-swimming pool, da de fleste af villaerne har privat pool og havet er aldrig mere end nogle få meter væk. Hus-revet byder på fantastisk snorkling direkte fra ens villa. På revet kan man spotte hajer, skildpadder og store stimer af farvestrålende fisk.

For de mere eventyrlystne er der mulighed for at komme på dykkerture til nogle af de bedste dykkerområder i verden, eller man kan også nøjes med at tage en tur i kajak, eller dyrke andre former for vandsport. Heldigvis findes der ikke en jet ski i miles omkreds.

Resortet har en skøn spa afdeling med en bred vifte af behandlinger, af en kvalitet som man forventer fra et 5-stjernet hotel. Kandolhu ejer også en stor sejlbåd som man kan leje til private solnedsgangs-ture eller lignende.
Vi udnyttede at der gennem vores Ultimate Inclusions pakke var inkluderet et solnedsgangs-cruise med båden og kombinationen af privatliv og luksusen ombord, mens vi sejlede omkring øen og nød hvordan den gyldne nedgående sol satte ild til himlen, skabte minder for livet.

Opsummering

Med et personale der er oprigtigt interesseret i hvordan du har det og gør alt hvad er står i deres magt for at du skal få den bedst mulige ferie og en afslappet og tilbagelænet atmosfære, er dette 5-stjernet luksus uden den snobbethed der ofte er identisk med hoteller af denne kaliber.
Alt lige fra maden til detaljerne på værelserne er gennemtænkt, den rolige ø er smuk, landskabsplejen og arkitekturen er indbydende. Kandolhu er simpelthen paradis og jeg kan ikke vente med at komme tilbage!

Priser & Booking

Kandolhu, Maldiverne, www.kandolhu.com

Flere danske rejsebureau sælger pakkerejser til Kandolhu. Fly, transfers og 7 nætters ophold med morgenmad starter ved godt DKK 23.000 per person i dobbeltværelse.

 

Oprindeligt udgivet af Chris Cox på InsideFlyer.co.ukHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

Service

Lokation

Værelse

Features

Value

Generel Vurdering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *